Annonce
Erhverv

Tabte formandsvalget med fem stemmer: Nu skifter fynsk fagforenings-boss til 3F

Martin Rasmussen gik all in på at blive HK-formand i oktober - men tabte med sølle fem stemmer. Nu har han fået nyt job i landets største fagforening, 3F. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Martin Rasmussen tabte formandsvalget i HK i efteråret med fem stemmer. Nu skifter han fagforening og bliver sekretariatschef i landets største fagforbund, 3F.

Martin Rasmussen, der har brugt det meste af sit arbejdsliv som tillidsmand på flere niveauer i HK, foretager et markant skifte og tiltræder mandag et nyt job i et andet stort fagforbund, 3F, landets største med godt 260.000 medlemmer.

I en årrække var han formand for HK Midt, der dækker Fyn og lidt af Trekantområdet, inden for tre et halvt år siden steg i graderne og blev næstformand i HK på landsplan. I oktober forsøgte han så at tage det sidste skridt og stillede op til formandsvalget.

Martin Rasmussen tog det som en mand, da han den 30. oktober tabte formandsvalget i HK med sølle fem stemmer til Anja C. Jensen. Nu skifter han til landets største fagforbund, 3F hvor han skal være sekretariatschef med ansvar for uddannelsen af forbundets 8600 tillidsfolk. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Han havde på forhånd givet udtryk for, at hvis han ikke vandt, kunne han ikke se sig selv som næstformand, så det var alt eller intet.

Annonce

Det blev intet, for modkandidaten Anja C. Jensen løb med de fleste stemmer - fem flere end Martin Rasmussen. Otte stemte blankt.

Første ansøgning i 30 år

- Men jeg har ikke brugt en time på at være bitter. Det var sådan, det var, og jeg måtte så se mig om efter noget andet, så jeg har skrevet en ansøgning for første gang i 30 år, det var sgu ikke helt let, fortæller Martin Rasmussen.

Der var bid hos 3F, hvor han mandag den 10. januar begynder i en stilling som sekretariatschef. Hans primære opgave bliver at stå i spidsen for uddannelsen af forbundets 8.600 tillidsfolk. Området er ikke fremmed for ham, for i HK var han ansvarlig for forbundets kursussektor.

- Det er præcis de ting, jeg elsker at arbejde med. Noget af det, 3F har gjort på området, ville jeg gerne have overført til HK, hvis jeg var fortsat der, for 3F gør det rigtigt godt. Nu skal jeg videreudvikle og skabe nogle rigtig gode uddannelser for 3F'erne. Det er den helt perfekte stilling for mig, siger han.

Annonce

Inspireret af sin farmor

Efter 36 år i HK har 51-årige Martin Rasmussen meldt sig ud og ind i 3F.

- Det er ikke et krav, men jeg vælger at gøre det for at sende et signal om, at jeg selvfølgelig bliver 3F'er, forklarer Martin Ramussen.

Forbundet er på ingen måde fremmed for ham, for hans første møde med fagbevægelsen var faktisk gennem hans farmor, som var medlem af Dansk Beklædnings- og Textilarbejderforbund, der senere blev en del af SiD, som igen blev til 3F.

Den fynske fagforeningsmand Martin Rasmussen havde med næstformandsposten i HK en markant placering i dansk fagbevægelse, her med Lizette Riisgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Med sit nye job går Martin Rasmussen fra at være folkevalgt til at være ansat - men stadig i et stort fagforbund. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

- Som barn sad jeg på hendes kontor og stemplede girokort og medlemsbøger. Det er hende, der har gjort, jeg er aktiv i fagbevægelsen. Hun vil sidde i himlen og klappe i sine hænder, siger Martin Rasmussen.

Trods fast arbejdsplads med personaleansvar for 25 i forbundshuset i Kampmannsgade i København bliver han boende sammen med sin kæreste i den store lejlighed i Nørregade i Odense, som han også har gjort det under årene i HK.

Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce