Annonce
Kerteminde

Fynsk fabrik i chip-kapløb med Playstation: - Nogle vælger at sende lastbiler helt til Kina

Jens Haugaard har ikke mistet modet. Han regner med, at de kommer tilbage på rette spor. Arkivfoto: Helle Nordstrom
Hydac er presset af en stor prisstigning på råvarer.

Langeskov: - Vi er nødt til at fortælle flere kunder, at vi ikke kan levere deres produkter før 2022. I starten blev de vrede, men så opdager de, at vores konkurrenter har det på samme måde. Det fortæller Jens Haugaard, direktør for det internationale hydraulik-firma Hydacs afdeling i Langeskov.


Vi forsøger at bevæge os væk fra den normale hierarkiske opbygning.

Jens Haugaard


Annonce

Trods et nyt regnskab der viser et overskud på 7,5 millioner kroner, hvilket er næsten det dobbelte af sidste års på 4 millioner, er der ikke megen jubel at finde hos Jens Haugaard.

Jubelen er der ikke, fordi Hydac Langeskov og resten af den internationale koncern hen over corona-perioden er blevet presset på en lidt anderledes vis end så mange andre.

Folk keder sig og køber ekstra meget elektronik.

Dyre varer og langsomme leverancer

- Når folk ikke kan rejse, bruger de pengene på noget andet for eksempel på elektronik produceret i Kina. Den elektronik bruger en stor del af de komponenter, som er nødvendige for at lave vores produkter. Vi får også rigtig mange ting sendt fra Kina, og når alle andre også skal have ting derfra, er der ikke nok leveringskapacitet. Forsendelserne kan simpelthen ikke følge med. Det gør det hele langsommere og meget dyrere, fortæller han.

- Nogle vælger at sende lastbiler helt til Kina, for at hente deres leverancer hurtigere. Vi har fløjet ting ind. Det er jo ikke bæredygtigt, tilføjer han.

Visse microchips er et eksempel på noget, som det er meget svært at få fat i lige nu. Man bruger dem i det meste elektronik, for eksempel de produkter som Hydac leverer til biler, tungt maskineri og både.

De bliver for eksempel også brugt i den nye Playstation 5, som der lige nu er en international mangel på. Der simpelthen ikke kan blive produceret nok microchips, til den efterspørgsel der er.

- En anden ting er de store prisstigninger på alting. Kobber, stål og alt sådan noget, der er vores kostpris steget helt vildt.

Annonce

Vi må tænke anderledes

Jens Haugaard slår fast, at de ikke lader sig slå ud af de store udfordringer. I stedet vælger de at fokusere på, at lave store ændringer som kan komme dem til livs.

- Vi har lavet et selvdesigneret lederkursus. Alle vores medarbejdere tager det. Vi forsøger at bevæge os væk fra den normale hierarkiske opbygning og hen mod noget mere organisk. De skal selv kunne træffe beslutninger uden at køre dem forbi mig først. Det betyder, at vi vil kunne handle langt hurtigere end normalt, forklarer han.

Han giver et eksempel, hvor en ansat hurtig formåede at købe 300 af de dyrebare chips på internettet. En handel som ikke ville være lavet hurtigt nok, hvis den ansatte havde kørt det forbi ledelsen.

- Vi forventer også modstand efter corona-perioden, men vi er også klar til at ændre os. Vi kan selvfølgelig ikke styre alting, men vi forsøger at styre alt det vi kan, siger Jens Haugaard.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Annonce