Annonce
Indland

Fynsk Erhverv: Vigtigt at kæmpe både for tredje spor og lavere broafgift

Formand for Fynsk Erhverv, direktør Jørgen Dirksen Rynkeby Foods. Foto: Robert Wengler.

Formand for Fynsk Erhverv, direktør Jørgen Dirksen (Rynkeby Foods), mener, at der er plads til både E20-komité og Storebæltskomité

Annonce

Hvad siger du til som formand for Fynsk Erhverv, at de fynske borgmestre nu vil nedsætte en komité i kampen for en udvidelse af Fynske Motorvej?

- Det er vigtigt med et ekstra pres på politikerne på Christiansborg. Køen på motorvejen koster hver dag erhvervslivet mange penge og begrænser mobiliteten. Så et tredje spor er helt afgørende for den fynske erhvervsudvikling.

Vil I deltage i komitéen, hvis I bliver spurgt?

- Ja, men vi vil ikke være drivkraft.

I er drivkraft for at få sat broafgiften ned på Storebælt. Er det for jer vigtigere end det tredje spor?

- Ja. Vores analyser viser, at der både for det fynske erhvervsliv og samfundet som sådan er enorme gevinster ved at nedsætte og på sigt fjerne broafgiften. Men også det tredje spor er meget vigtigt. Problemerne på E20 vokser jo nærmest kvartal for kvartal.

Den nye E20-komité vil have gjort motorvejsudvidelsen til en national sag. Ganske som I vil med den Storebæltskomité, der skal kæmpe for lavere brotakst. Kommer I ikke til at modarbejde hinanden?

- Nej. Vi supplerer hinanden. Både lavere broafgift og en udvidet motorvej er helt afgørende for at skabe vækst og binde landet bedre sammen.

Men kommer I ikke til at slås om de samme penge?

- Nej. Lavere broafgift kommer ikke til at belaste statskassen. I første omgang kæmper vi for en takstnedsættelse på 25 procent, som skal holdes indenfor Sund & Bælts egen økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce