Annonce
Erhverv

Fynsk Erhverv: - Udenlandske folk vil hjælpe os med at løfte socialt ansvar

Udenlandsk arbejdskraft vil styrke virksomhederne, så de kan tage socialt ansvar, mener direktør for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

Hvorfor er det behov for udenlandsk arbejdskraft, når der er ledige med kvalifikation, som ikke kan få arbejde?

- De fynske virksomheder efterspørger udenlandske medarbejdere, fordi der er ikke tilstrækkelig med ansøgere til de nøglepositioner og de stillinger, som man ønsker besat her og nu. Det er afgørende, at vi får de jobs besat, for at virksomhederne kan følge med efterspørgslen, og for at virksomhederne også kan løfte det sociale ansvar og tage praktikanter og andre ind og give dem opkvalificering sideløbende med. De to ting går hånd i hånd og er ikke hinandens modsætninger. Jeg lytter til blandt andet fagbevægelsens bekymring for at tiltrække flere udenlandske medarbejdere, men den samme fagbevægelse har i min optik også et ansvar for, at deres medlemmer i beskæftigelse ikke bliver presset yderligere, på grund af at de mangler kolleger.

Hvad skal vi sige til de ledige, som har uddannelser og evner, men som ikke passer 100 procent på jobopslagene?

- Mit allerbedste råd er at få opdateret sit CV og sparke dørene ind i de fynske virksomheder. Vær ikke bleg for at byde dig til. Den enkelte skal selv tage styringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce