Annonce
Erhverv

Fynsk Erhverv: - Udenlandske folk vil hjælpe os med at løfte socialt ansvar

Udenlandsk arbejdskraft vil styrke virksomhederne, så de kan tage socialt ansvar, mener direktør for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

Hvorfor er det behov for udenlandsk arbejdskraft, når der er ledige med kvalifikation, som ikke kan få arbejde?

- De fynske virksomheder efterspørger udenlandske medarbejdere, fordi der er ikke tilstrækkelig med ansøgere til de nøglepositioner og de stillinger, som man ønsker besat her og nu. Det er afgørende, at vi får de jobs besat, for at virksomhederne kan følge med efterspørgslen, og for at virksomhederne også kan løfte det sociale ansvar og tage praktikanter og andre ind og give dem opkvalificering sideløbende med. De to ting går hånd i hånd og er ikke hinandens modsætninger. Jeg lytter til blandt andet fagbevægelsens bekymring for at tiltrække flere udenlandske medarbejdere, men den samme fagbevægelse har i min optik også et ansvar for, at deres medlemmer i beskæftigelse ikke bliver presset yderligere, på grund af at de mangler kolleger.

Hvad skal vi sige til de ledige, som har uddannelser og evner, men som ikke passer 100 procent på jobopslagene?

- Mit allerbedste råd er at få opdateret sit CV og sparke dørene ind i de fynske virksomheder. Vær ikke bleg for at byde dig til. Den enkelte skal selv tage styringen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Danmark For abonnenter

Ansatte bliver bidt, sparket og forsøgt kvalt: Nye tal afslører massive sikkerhedsproblemer på psykiatriske afdelinger

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce