Annonce
Indland

Fynsk Erhverv: Ingen grund til bekymring

- Det er faktisk muligt at reducere broafgiften med op til 25 procent inden for broens egen økonomi, siger Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv. Arkivfoto.

Lavere broafgift vil ikke have betydning for de politiske mærkesager i Region Syddanmark, mener Fynsk Erhverv, der vil have kommuner og regioner til at indse værdien af afskaffelse af broafgiften.

Annonce

De sydjyske kommuner og politikerne i Region Syddanmark kan sagtens hoppe med på vognen i kampen om lavere broafgifter på Storebæltsbroen. Det mener Fynsk Erhverv, der netop har nedsat en såkaldt Storebæltskomité til at arbejde for, og på sigt afskaffe, broafgiften.

- Lokal og regional opbakning er meget vigtigt for vores videre arbejde, siger direktøren for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, der henviser til en analyse, som er blevet lavet om de nationale fordele ved at sænke broafgifterne.

- Effekterne af at sænke og på sigt fjerne afgiften er vækst i hele Danmark, og derfor har vi en klar forventning om, at man støtter vores videre arbejde, siger hun, der dog må konstatere, at flere jyske kommuner ikke ser nogen idé i at sænke afgifterne.

Annonce

Påvirker ikke projekter

Jytte Reinholdt mener heller ikke, at regionspolitikerne skal bekymre sig for, at en afgiftslettelse på Storebæltsbroen vil skade finansieringen af de tre projekter, som man allerede har besluttet at prioritere i Region Syddanmark.

- Det er faktisk muligt at reducere broafgiften med op til 25 procent inden for broens egen økonomi. Det betyder ikke, at der skal prioriteres om i forhold til andre projekter. Fordi aktiviteten for alle trafikantgrupper over broen er så høj, som den er, genererer den så meget overskud til at reducere brotaksterne, at det stort set er selvfinansierende, siger direktøren, der derfor bakker op om regionens prioritering af Timemodel, Hærvejsmotorvej og en ekstra Lillebæltsbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce