Annonce
Indland

Fynsk Erhverv bifalder triatlon-VM: - Et ubetinget aktiv for Fyn

Sommerens VM-stævner i triatlon var en god forretning for Fyn, mener Fynsk Erhverv. Foto: Michael Nørgaard

Det er et ubetinget aktiv for Fyn, at der bliver afholdt store sports-events som VM i triatlon. Det mener Fynsk Erhverv, der sammenligner situationen med FilmFyn.

Det er ikke nogen overraskelse, at de VM-stævner i triatlon, der blev holdt i tre fynske kommuner i sommer, har været en god forretning. Sådan lyder meldingen fra Fynsk Erhverv, hvor man glæder sig over, at begivenheden har givet en bruttoomsætning på 33 millioner.

- Det er et ubetinget aktiv for en ø som Fyn, at vi får os vist frem på denne måde. Og det er meget positivt, når man efterfølgende kan dokumentere, at det også giver en øget omsætning for fynsk erhvervsliv, siger direktør for Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

- Det er også den tilbagemelding, vi får fra hoteller og restaurationer og forretningslivet generelt: Hver gang øen lægger grund til denne slags events, så stiger omsætningen.

Annonce

Ligesom FilmFyn

Den øgede omsætning skyldes, at der kommer mange nye mennesker til Fyn - og de lægger mange penge i lokalområdet, fortæller Jytte Reinholdt, og sammenligner det med det nye DR-drama, der skal filmes i Assens Kommune.

- Det er det samme, som når man giver et tilskud til FilmFyn: Det smitter også af på erhvervslivet, når der kommer en stor produktion til øen. Det er fuldstændigt gennemsigtigt, siger Jytte Reinholdt.

Hun er dog helt med på, at der kan komme udfordringer - for eksempel med trafikafviklingen, som det var tilfældet, da sommerens triatlonstævner skulle afvikles.

- Det kan være til gene for nogle af byens borgere, mens det står på, men det samlede indtryk er klart, at det er positivt.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce