Annonce
Fyn

Fynsk entreprenør vinder stort udbud: Skal bygge nyt diabetescenter ved Nyt OUH

Steno Diabetes Center Odense bliver forbundet med Nyt OUH's somatik mod vest og voksenpsykiatrien mod øst. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Det bliver den fynske entreprenør 5E Byg, der skal stå for byggeriet af Steno Diabetes Center Odense ved Nyt OUH. Det har Regionsrådet besluttet på et møde mandag.
Annonce

Odense: Regionsrådet kunne mandag sætte endnu et flueben i bogen, da politikerne valgte at følge embedsmændenes indstilling og vælge den fynske entreprenør 5E Byg til at bygge Steno Diabetes Center Odense.

Centret kommer til at bestå af en cirka 20.000 kvadratmeter stor bygning og skal etableres som en sammenhængende del af Nyt OUH. Der er sat omkring 600 millioner kroner af til byggeriet, hvoraf langt størstedelen kommer fra Novo Nordisk Fonden.


Vi får skabt et center med sin egen identitet, samtidig med at det bliver en integreret del af Nyt OUH. Det glæder mig desuden meget, at vi har gennemført endnu et udbud på Nyt OUH, hvor vi rammer skiven med hensyn til pris, kvalitet og tid.

Karsten Uno Petersen (S), formand for anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark


NCC Danmark A/S, Per Aarleff A/S og CG Jensen A/S havde også budt på den store opgave, men i sidste ende trak 5E Byg det længste strå, fordi deres tilbud havde den bedste balance mellem kvalitet og pris.

Formand for regionens anlægs-og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), er glad for forløbet.

- Visionen med etableringen af Steno Diabetes Center Odense er at etablere behandling for sukkersyge på højeste internationale niveau inden for forebyggelse, behandling, forskning og uddannelse. Vi får skabt et center med sin egen identitet, samtidig med at det bliver en integreret del af Nyt OUH. Det glæder mig desuden meget, at vi har gennemført endnu et udbud på Nyt OUH, hvor vi rammer skiven med hensyn til pris, kvalitet og tid, siger han i en pressemeddelelse.

Det nye diabetescenter skal gerne stå færdig samtidigt med Nyt OUH og vil efter planen have omkring 9.000 patienter tilknyttet.

Det er den tredje licitation, som 5E Byg vinder på Nyt OUH. Entreprenøren er allerede blevet valgt til at stå for byggeriet af hovedkøkkenet og logistik- og sterilcentralen.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce