Annonce
Erhverv

Fynsk entreprenør sætter rekord

Hansson & Knudsen laver både beton- og murerarbejdet på det kollegium, som A.P. Møller-fonden er ved at bygge ved Syddansk Universitet i Odense. Kollegiet, som er til venstre på billedet, er i marts nået op i fuld højde på 15 etager. Arkivfoto: John Fredy

Fyns største byggefirma har aldrig tjent så mange penge som i 2014

Efter flere år med krise er der ikke mere at klage over i byggebranchen.

Det mener i hvert fald direktør for Fyns største byggefirma Hansson & Knudsen med flere end 400 ansatte.

- Aktiviteten i byggeriet stiger år for år. Krisen er i hvert fald overstået, siger direktør Povl Christensen.

Man kan indvende, at der stadig er konkurser og dårlige resultater i branchen.

- Men i byggeriet er der altid nogle, der går ned. Det gør de også i de gode tider, siger Povl Christensen, der tidligere har været landsformand for brancheorganisationen Dansk Byggeri.

Det nye regnskab fra Hansson & Knudsen bekræfter til fulde direktørens holdning.

Det er det bedste i koncernens historie og indeholder store stigninger i både omsætning og overskud.

Omsætningen er vokset med imponerende 23 procent, mens overskuddet er gået endnu mere frem. Virksomheden tjente i 2014 34 millioner kroner før skat - 27 procent mere end i 2013.

Fra 2010 til 2014 er omsætningen vokset med mere end 120 procent.

Povl Christensen har ikke nogen enkel forklaring på fremgangen og rekordresultatet.

Der har været travlt, og de store ordrer fordeler sig på mange områder og byer. Der er stadig meget renovering af udslidte lejligheder i det almene byggeri, og i den anden ende er der nybyggeri af både kollegium i Odense, kontrolcenter til Banedanmark i Fredericia og parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade.

- En af forklaringerne kan være, at vi er blevet gode til at undgå tab. Vi gør meget ud af at få vurderet risikoen rigtigt på forhånd og træffe de rigtige beslutninger ud fra det.

- Ligesom andre har vi også tidligere været ramt af store projekter, der ikke går, som de skal. Det gør vi meget for at undgå, og i de seneste år er det lykkedes, siger Povl Christensen.

Annonce

2015 bliver lige så godt

Ordrebogen er stadig fyldt godt op.

En renovering af en boligforening i Aabenraa til 150 millioner kroner er på plads og en lignende opgave i Fredericia til 180 millioner kroner skulle også være stort set sikker.

Desuden venter en stor renovering til 100 millioner kroner af en af Aarhus' klassiske gågade-ejendomme ved Clemens Bro.

Alt i alt betyder det, at regnskabet for 2015 ventes at svare til tallene for 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce