Annonce
Erhverv

Fynsk-ejet it-firma efter 16 år og to hundrede millioner: - Vi har fået vores gennembrud

Heine Baden Krog Iversen og Anne Sondrup Iversen har stået i spidsen for Timextender en stor del af firmaets 16 år. PR-foto: Timextender
IT-virksomheden Timextender, som er ejet af den fynske Krog Iversen-familie, har fået endnu et underskud. Men ifølge virksomheden selv fik den sidste år sit gennembrud som snart vil vise sig i tallene.

Odense: I 16 år har Timextender slugt meget store millionbeløb, som er blevet brugt på at udvikle avanceret software. Et nyt regnskab er ligesom de tidligere præget af underskud, men ifølge bestyrelsesformanden er det snart et overstået fænomen.

Virksomheden er stiftet i Aarhus af fynboen Heine Krog Iversen, efter at han havde været it-iværksætter i Odense. Den er især finansieret af hans forældre, Henning og Birgit Krog-Iversen, Odense. De tjente mange penge på først at sælge brændeovnsfabrikken Scan i Vissenbjerg og siden en aktiepost i Universal Robots, og en stor del af de penge er investeret i Timextender.

Ifølge de seneste regnskaber har forældrene investeret og lånt i alt 197 millioner kroner til Timextender samt stillet en kaution på 40 millioner kroner.

Annonce

Fald i underskud

Det nye regnskab viser et underskud på ni millioner kroner før skat og et minus fra driften (EBITDA) på seks millioner kroner. Den kontante pengestrøm er også negativ med 10 millioner kroner, hvis man ser bort fra 45 millioner kroner, som moderselskabet har skudt ind.

Men bagved disse tal er der sket en meget positiv udvikling, oplyser Timextenders bestyrelsesformand, den erfarne Odense-erhvervsmand, Torben Frigaard Rasmussen.

- Den økonomiske vending i virksomheden er allerede sket, men den viser sig først i de officielle tal med en vis forsinkelse, siger han.

Ifølge formanden blev den kontante pengestrøm positiv i regnskabsårets sidste kvartal (april, maj og juni måneder 2021) - det vil sige at strømmen af kontante indbetalinger var større end de løbende udgifter. Det vil også gælde for hele regnskabsåret 2021/2022.

Hvad laver Timextender?

Timextender har brugt mange år på at udvikle produktet Discovery Hub, der bliver installeret på en server eller på et datacenter i den såkaldte sky.

Ifølge virksomheden løser softwaren et problem, som mange virksomheder og organisationer har. Ofte har virksomheden en mængde data, der kan være fordelt i forskellige it-systemer, som er lavet forskellige virksomheder. Derfor kan det være svært at få et overblik over informationerne og få dem sammensat på den rigtige måde. Normalt kræver det en stor indsats fra en dyr konsulent at få et bestemt overblik. Og når tingene ændrer sig, skal man have det hele lavet om.

Discovery Hub automatiserer en stor del af processen, ifølge virksomheden er tidsforbruget til en installation blot en tiendedel af den traditionelle fremgangsmåde.

Timextender arbejder udelukkende med produkter rettet mod Microsofts Azure-database.

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen forventer man desuden, at resultatet at driften vil blive på lige omkring nul i dette regnskabsår.

Annonce

Misforståelse

Fyens Stiftstidende citerede for et år siden stifter Heine Krog Iversen for, at disse to mål - positiv pengestrøm og positiv EBITDA - ville blive nået allerede i det regnskabsår, der sluttede 30. juni i år.

- Det må bero på en misforståelse, for det har vi ikke budgetteret med, siger Torben Frigaard Rasmussen.

Torben Frigaard blev bestyrelsesformand i Timextender for lidt over et år siden. Han har tidligere været chef for og medejer af internetsuccesen e-conomic, der var baseret på abonnementsindtægter, ligesom Timextender er ved at blive. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Timextender er i de senere år gået over til at sælge sit software på abonnement, derfor er man meget optaget af udviklingen i abonnementsindtægter. I det seneste år er de steget med 59 procent - fra 17 til 27 millioner kroner om året - og det er en meget tilfredsstillende vækst, som giver basis for de store forventninger til fremtidens indtægter.

I 2018/19 udgjorde abonnementer 26 procent af indtægterne, mens de tegnede sig for 60 procent i det seneste regnskabsår. Kun 1,9 procent af indtægterne fra abonnenter forsvinder på grund af opsigelser og lignende, resten fortsætter. Hvis det fortsætter, vil de årlige indtægter stige i en lang periode, hver gang man sælger et nyt abonnement.

Annonce

Vendepunkt

På grund af regnskabsregler viser abonnementsindtægter sig altid relativt sent i de officielle regnskabstal. Derfor ved Timextender på forhånd, at regnskabstallene i de kommende år vil få et positivt spark.

Timextender A/S

Hjemsted: Aarhus

CVR-nummer: 29216711

Direktion: Heine Krog Iversen (adm.), Klaus Vang (økonomi)

Bestyrelse: Torben Frigaard Rasmussen (formand), Christian Alexander Geertsen, Birgit Krog-Iversen

Ejere: Birgit Krog-Iversen (58 pct.), Heine Krog Iversen (42 procent)

Regnskabsresultat 2020/21 (2019/20 i parentes)

  • Abonnementsindtægter: 27 millioner kr. (17)
  • Omsætning i alt: 45 millioner kr. (41)
  • Bruttoresultat: 13 millioner kr. (6)
  • Underskud fra drift (EBITDA): 6 millioner kr. (15)
  • Underskud før skat: -9 millioner kr. (-21)
  • Underskud efter skat: -9 millioner kr. (-21)
  • Bidrag fra koncern: 45 millioner kr. (70)
  • Egenkapital: 4 millioner kr. (-32)
  • Antal ansatte: 36 (39)

Det samme gælder udviklingen i salget.

- Vi har brugt mange penge og opmærksomhed på at udvide vores kreds af forhandlere og partnere. Der går noget tid, inden de er oppe på fuldt salg, så derfor forventer vi, at salget vil accelerere.

- På flere områder har vi allerede passeret et vendepunkt, som først viser sig senere i det officielle regnskab. Det er en slags dominoeffekt, hvor pæne vækstrater senere fører til god indtjening, siger bestyrelsesformanden.

Den økonomiske vending i virksomheden er allerede sket, men den viser sig først i de officielle tal med en vis forsinkelse.

Torben Frigaard Rasmussen, bestyrelsesformand, Timextender

Men man skal ikke forvente kæmpestore overskud de kommende år.

- Vi vil stadig udbrede vores salg til flere markeder og investere i mere salg og flere partnere, og det vil koste mange penge. Men i fremtiden kan vi selv betale for den ekspansion ud af de løbende indtægter, siger han.

Torben Frigaard Rasmussen forventer, at der i regnskabsåret 2021/22 bliver ansat 15-20 ekstra medarbejdere både i USA og i Europa.

Heine Krog Iversen stiftede i 2004 it-virksomheden Neoprocess i Odense sammen med Søren Skovbølling, som han havde arbejdet sammen med i Munk IT. Efter kort tid delte de to stiftere virksomheden mellem sig.

Neoprocess er siden blev en del af den store koncern EG. Søren Skovbølling har overtaget en anden virksomhed, Digizuite, der blev børsnoteret tidligere på året.

Annonce

Husker du Daniel fra Løvens Hule: Juiceeventyret Bardjus begyndte med en joke - nu er målet en trecifret million-omsætning

Odense For abonnenter

Mystisk politiaktion på nedlagt gartneri: Nu løfter norsk politi sløret for, hvad sagen handler om

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nyborg For abonnenter

To teenagere sigtet for groft hærværk på kommunens toiletter: Kan se frem til stort erstatningskrav

OB

Det har været et kiks for begge parter lige fra starten: OB og Mart Lieder har ophævet samarbejdet omgående

Assens

Indsats mod social dumping på Vestfyn: Skattestyrelsen besøgte seks virksomheder - fem får besøg igen

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Odense

Større trafikuheld: Flere biler stødt sammen i et af Odenses travleste kryds - mand er set flygte fra stedet

Nordfyn For abonnenter

Udlejer til skimmelsvamp-lejlighed får håndsrækning: - Det er et meget lille plaster på såret

Hos Flemming koster en seng op til 650.000 kroner: - Hvorfor købe en Ferrari, du alligevel kun kører i to gange om året?

Faaborg-Midtfyn

Fra Kværndrup mod Ringe: Tre galloway-køer løs på Svendborgmotorvejen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Erhverv

Odenses to robotkæmper vokser voldsomt: Universal Robots solgte for over to milliarder sidste år

Erhverv For abonnenter

Den ene er oprindeligt opfundet på Lindø, den anden i Skibshuskvarteret - nu mødes de i Give

OB

Det bliver en gyser om stopper-pladserne på OB's ligahold: Robin Østrøm er tilbage på sin ønskeposition efter eventyret som back

Annonce