Annonce
Erhverv

Fynsk ejendomsgigant nærmer sig halv milliard i lejeindtægt: Barfoed bygger sig fri af corona

Barfoed Group bygger på livet løs i Munkebjerg Park, hvor man bl.a. har fået Byg Fyns miljødiplom for Munkebjerg Business Park. Foto: Barfoed Group
Mens de nærmer sig en halv milliard kroner i lejeindtægter og bygger tusindevis af nye kvadratmeter, var Barfoed Group næsten upåvirket af corona i 2020. Det viser koncernens regnskab.

Den fynske ejendomsgigant Barfoed Group kom stort set uberørt igennem coronaåret 2020, hvor man samtidig kunne glæde sig over, at indtægterne på bolig- og erhvervsudlejning med støt vækst nærmer sig en halv milliard kroner.

I alt kom der lejeindtægter på 445 millioner kroner i kassen hos selskabet, der i alt råder over 436.000 kvadratmeter bolig- og erhvervsejendomme fra Bornholm til København, Nyborg og Odense. Af dem er de 232.000 kvadratmeter boliger.


Annonce

I alt kom der lejeindtægter på 445 millioner kroner i kassen hos selskabet, der i alt råder over 436.000 kvadratmeter bolig- og erhvervsejendomme.

Fra artiklen


Det er en stigning på 5,5 procent i forhold til 2019, og den kom især fra Munkebjerg Park, hvor ejendomsgiganten i 2020 blev færdig med opførelsen af 145 boliger i andet kvartal. Allerede før de tre bygninger stod færdige, var de lejet ud. Erhvervslejemålene i området var allerede fuldt udlejet 12 måneder før, byggeriet var klar til indflytning.

Bygger flere steder i Odense

Samtidig fortsatte Barfoed i 2020 udbygningen af sin imponerende boligmasse, da man bl.a. afsluttede opførelsen af 136 boliger i Munkebjerg Park i det sydlige Odense, som man rykkede ind i tilbage i 2007.

Der skal dog bygges endnu mere fra Barfoeds side i området, hvor man i år har sat gang i opførelsen af yderligere 16.000 kvadratmeter i det tidligere universitetsområde. I alt opfører Barfoed 76.000 kvadratmeter bygningsareal på områdets 120.000 kvadratmeter - hvor der bl.a. bliver plads til kontorbygninger, butikker, en børnehave og et fitnesscenter.

Barfoed Group P/S

Nedergade 35, 5000 Odense C

CVR-nr. 25 51 29 79

Koncerndirektør: Frederik Barfoed, direktør: Jørn Beier

Bestyrelse: Rolf Barfoed (formand), Lise Barfoed, Frederik Barfoed, Andy Andersen, Jes Damsted og Niels Sigurd Wegener

Årsrapport 2020 (2019)

Huslejeindtægter - netto: 429 mio. kroner (410,9)

Resultat af primær drift: 309,6 mio. kroner (306,6)

Finansielle poster, netto: - 173,6 mio. kroner (-159,1)

Resultat før værdireguleringer: 136 mio. kroner (147,5)

Værdireguleringer m.m., netto: 227,1mio. kroner  (226,5)

Årets resultat: 363,1 mio. kroner (374,1)

Egenkapital: 2,1 mia. kroner (1,7 mia.)

Gennemsnitligt antal medarbejdere: 93 (89)

Derudover opfører Barfoed bl.a. 138 lejligheder på Roeskovsvej og 46 boliger på Nyborgvej.

Udover de mange kvadratmeter privatboliger råder det familieejede boligselskab også over erhvervslejemål på Fyn og på nogle meget dyre adresser i København, bl.a. en stor ejendom på Højbro Plads samt den ejendom, hvor den kendte Cafe Victor bor til leje.

I alt har Barfoed Group 189.000 kvadratmeter erhvervslejemål.

Barfoed brugte i 2020 76 millioner kroner på boligrenovering og skriver selv i ledelsesberetningen, at netop kvaliteten i boligmassen er skyld i, at man oplever en stor interesse for at leje koncernens bygninger - uanset om det er erhverv eller bolig.

Annonce

Tomgang for 16 millioner

Selv om man hos Barfoed har oplevet en svagt stigende tomgang i udlejningsvirksomheden, så er det da også fortsat kun 3,6 procent, der har stået tomt under corona. Det svarer til 16 millioner kroner i tabte lejeindtægter.

Aftaler om nedsat eller udskudt husleje beløber sig desuden også blot til en promille af den samlede lejeindtægt, skriver selskabet i årsrapporten.

"Forhandlinger med de enkelte lejere og den efterfølgende hjælpepakke har været med til at begrænse de udskudte lejebetalinger, så disse ultimo 2020 alene udgør 344.000 kr., svarende til under 1 promille af de samlede lejeindtægter."

Barfoed Group kommer i det hele taget fint igennem coronakrisen, konstaterer selskabet i ledelsesberetningen i det nye regnskab. Her kan man også se, at resultatet efter værdireguleringer lyder på 363 millioner kroner mod 374 millioner året før. Et fald som Barfoed selv tilskriver faldet i finansielle indtægter, der var 26 millioner kroner mindre i 2020 end i 2019.

Annonce

Milliarder på bogen og i bygninger

56 procent af Barfoeds lejeindtægter kommer fra udlejning af boliger, mens udlejning til butikker og lignende udgør 13 procent. Såkaldt "øvrige erhvervslejemål" udgør den resterende del.

Pengetanken hos den store udlejer når efter resultatet for 2020 op på over to milliarder kroner, mens bygningsmassen hos Barfoed Group efterhånden har passeret 8,8 milliarder kroner i bogført værdi.

Byggeriet fortsætter i Munkebjerg Park og flere andre steder i byen i år og Barfoed Group ser trods corona frem til fortsat vækst i virksomheden i år, skriver ledelsen i årsrapporten.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce