Annonce
Erhverv

Fynsk ejendomsgigant: - Jysk Fynske Mediers chef bruger avisen til at presse mig

Jesper Rosener er både administrerende direktør i Jysk Fynske Medier og bestyrelsesformand i Jensens Bøfhus. Arkivfoto: Mette Mørk
Frederik Barfoed, der er en af Fyns største ejendomsbesiddere, retter et voldsomt angreb mod Fyens Stiftstidende og avisens øverste direktør. - Avisen bliver brugt til at presse mig økonomisk, siger han.

Odense: Fyens Stiftstidende bliver misbrugt af Jysk Fynske Mediers øverste direktør, Jesper Rosener, i et forsøg på at skaffe Jensens Bøfhus nedsat husleje.

Det siger den store ejendomsejer Frederik Barfoed, der har Jensens Bøfhus som lejer. Jesper Rosener afviser anklagerne fuldstændigt.

Fyens Stiftstidende er en del af Jysk Fynske Medier, hvor Jesper Rosener er administrerende direktør. Han er desuden bestyrelsesformand i Jensens Bøfhus, og det er de to roller, som ifølge Frederik Barfoed bliver blandet sammen.

Barfoeds kritik skyldes, at Jensens Bøfhus’ direktør har kritiseret Barfoed Groups holdning til ændring af husleje overfor en journalist fra Fyens Stiftstidende. Journalisten henvendte sig derefter til Frederik Barfoed for at få hans kommentar til kritikken.

Annonce
- Det er bøllemetoder, siger Frederik Barfoed om Jesper Rosener og Fyens Stiftstidende. Arkivfoto: Nils Svalebøg

"Bøllemetoder"

- Det er helt tydeligt, at Jesper Rosener med den fremgangsmåde bruger Fyens Stiftstidende til at presse mig til at give Jensens Bøfhus bedre vilkår. Han udnytter sin position for at tvinge sine ønsker igennem. Det er jeg chokeret over, siger Frederik Barfoed.

- Det er bøllemetoder, og det er stærkt upassende og stærkt kritisabelt. Jeg kan ikke opfatte det på andre måder, for han er selvfølgelig vidende om, at direktøren går til pressen. Det er uanstændigt, at han ikke siger, at det vil han ikke være med til. Det er jeg både overrasket og skuffet over, siger Frederik Barfoed.

Jesper Rosener undrer sig over Frederik Barfoeds udtalelser.

- Det både skuffer og overrasker mig. I Jensens Bøfhus har jeg kun været med til at beslutte, at vi skulle bede udlejerne om en nedsættelse af lejen på grund af krisen, resten har direktøren taget sig af. Jeg anede slet ikke, at Barfoed ikke ville være med.

- Det skuffer mig, at nogen kan tro, at jeg bestemmer, hvad der skal stå i Jysk Fynske Mediers aviser. Der er en klar grænse mellem mig og redaktionen, og det er udelukkende chefredaktøren, der har ansvaret for avisens indhold. Jeg har aldrig overtrådt den grænse, og det kommer jeg heller ikke til at gøre, siger Jesper Rosener.

Annoncører ringer

Men det er ikke sikkert, at omverdenen kender grænsen mellem dig og redaktionen. Åbner du ikke for et dilemma udadtil ved både at være direktør og bestyrelsesformand?

- Det dilemma har jeg allerede internt i Jysk Fynske Medier, og det ændres ikke af en bestyrelsespost. Jeg er mange gange som direktør blevet ringet op af annoncører, der truer med at stoppe deres annoncer, fordi de er utilfredse med det, som redaktionen skriver om deres virksomhed. Dem svarer jeg altid, at jeg ikke kan blande mig i redaktionens arbejde, og det samme gælder de virksomheder, som jeg har bestyrelsesposter i, siger Jesper Rosener.

Han bliver bakket op af Peter Orry, der er ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier.

- Jeg kan stå inde for, at hverken Jesper Rosener eller andre i direktion eller bestyrelse har forsøgt at blande sig i vores journalistik. Og de ville heller ikke få lov, siger han.

Jesper Roseners afvisning af hele sagen rokker ikke Frederik Barfoed.

- Hvis man er direktør i et mediehus, skal man nok tænke sig lidt om, hvor man sidder i bestyrelsen henne, hvis man vil ud at tage de kampe her i offentligheden, siger Frederik Barfoed.

Fyens Stiftetidende bliver anklaget for at være instrument for Jensens Bøfhus. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce