Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynsk dyrlæge vinder landsdækkende dyrevelfærdspris

Dyrelæge Steffen Knold og Karin Sørensen fra Husdyrenes Vel Fyn står med dette års Dyrevelfærdspris. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Årslev-dyrlægen Steffen Knold har vundet Dyrevelfærdsprisen fra Dyrenes Dags Komité, og det blev fejret med manér mandag morgen.

Årslev: Brunsviger, brunsviger og brunsviger skulle der til, da Steffen Knold skulle fejres mandag morgen. Lørdag den 5. oktober fik dyrlæge Steffen Knold fra Årslev nemlig tildelt Dyrevelfærdsprisen af Dyrenes Dags Komité, og mandag morgen kom de lokale samarbejdspartnere med en stor brunsviger for at sige tillykke. Med sig havde de også en gave og billeder fra lørdagens prisuddeling.

- Steffen har fået Dyrevelfærdsprisen, fordi han er virkelig god til at løfte stemningen i dyreværnssager, som godt kan være sørgelige, eller hvor det er svært at være der. Han står altid klar med en god forklaring eller en frisk bemærkning, lyder det fra formanden for Dyrenes Vel Fyn, Karin Sørensen, som har indstillet Steffen Knold til prisen.

Annonce
Prisen blev fejret med en stor brunsviger, en gave med masser af slik og godter og "Bogen om brunsviger". Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen

Vokset op på dyreklinikken

Steffen Knold er sammen med sin bror, Peter Knold, vokset op på dyreklinikken i Årslev, hvor faren, Arne Knold, var dyrlæge. Nu tager han ofte ud med Karin Sørensen i dyrevelfærdssager, hvor dyrene skal fjernes fra ejerne, fordi de ikke får den rette behandling. Til daglig arbejder han oftest med hunde og katte, men sommetider finder man ham også bag indhegningerne i Odense Zoo og Danmarks Fugle Zoo i Tommerup.

- Jeg har altid elsket at arbejde med dyr og hjælpe dyr. Hvis jeg ikke var dyrlæge, så ville jeg ikke vide hvad jeg skulle, lyder det fra Steffen Knold.

Og den brændende passion, som Steffen Knold har for dyrene, er tydelig. Derfor har komitéen udpeget dyrlægen fra Årslev som modtager af Dyrevelfærdsprisen.

- Det er en virkelig stor ære at modtage Dyrevelfærdsprisen, og jeg var meget benovet og rørt over, at det var mig, der fik den, lyder det fra Steffen Knold.

Men dyrlægen mener ikke, at det kun er ham selv, der fortjener æren.

- Det er jo et samarbejde, hvor vi trækker på alle de ressourcer, vi har. Jeg kan behandle dyrene, men det er dyreværnet, der betaler for det. Som dyrlæge, er jeg jo også bundet af loven, men der kan politiet hjælpe, lyder det fra den midtfynske prismodtager.

På klinikken i Årslev arbejder Steffen Knold sammen med sin bror, Peter Knold. De har overtaget klinikken efter deres far, Arne Knold (th), som er tidligere dyrlæge.
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce