Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynsk dyrlæge vinder landsdækkende dyrevelfærdspris

Dyrelæge Steffen Knold og Karin Sørensen fra Husdyrenes Vel Fyn står med dette års Dyrevelfærdspris. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Årslev-dyrlægen Steffen Knold har vundet Dyrevelfærdsprisen fra Dyrenes Dags Komité, og det blev fejret med manér mandag morgen.

Årslev: Brunsviger, brunsviger og brunsviger skulle der til, da Steffen Knold skulle fejres mandag morgen. Lørdag den 5. oktober fik dyrlæge Steffen Knold fra Årslev nemlig tildelt Dyrevelfærdsprisen af Dyrenes Dags Komité, og mandag morgen kom de lokale samarbejdspartnere med en stor brunsviger for at sige tillykke. Med sig havde de også en gave og billeder fra lørdagens prisuddeling.

- Steffen har fået Dyrevelfærdsprisen, fordi han er virkelig god til at løfte stemningen i dyreværnssager, som godt kan være sørgelige, eller hvor det er svært at være der. Han står altid klar med en god forklaring eller en frisk bemærkning, lyder det fra formanden for Dyrenes Vel Fyn, Karin Sørensen, som har indstillet Steffen Knold til prisen.

Annonce
Prisen blev fejret med en stor brunsviger, en gave med masser af slik og godter og "Bogen om brunsviger". Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen

Vokset op på dyreklinikken

Steffen Knold er sammen med sin bror, Peter Knold, vokset op på dyreklinikken i Årslev, hvor faren, Arne Knold, var dyrlæge. Nu tager han ofte ud med Karin Sørensen i dyrevelfærdssager, hvor dyrene skal fjernes fra ejerne, fordi de ikke får den rette behandling. Til daglig arbejder han oftest med hunde og katte, men sommetider finder man ham også bag indhegningerne i Odense Zoo og Danmarks Fugle Zoo i Tommerup.

- Jeg har altid elsket at arbejde med dyr og hjælpe dyr. Hvis jeg ikke var dyrlæge, så ville jeg ikke vide hvad jeg skulle, lyder det fra Steffen Knold.

Og den brændende passion, som Steffen Knold har for dyrene, er tydelig. Derfor har komitéen udpeget dyrlægen fra Årslev som modtager af Dyrevelfærdsprisen.

- Det er en virkelig stor ære at modtage Dyrevelfærdsprisen, og jeg var meget benovet og rørt over, at det var mig, der fik den, lyder det fra Steffen Knold.

Men dyrlægen mener ikke, at det kun er ham selv, der fortjener æren.

- Det er jo et samarbejde, hvor vi trækker på alle de ressourcer, vi har. Jeg kan behandle dyrene, men det er dyreværnet, der betaler for det. Som dyrlæge, er jeg jo også bundet af loven, men der kan politiet hjælpe, lyder det fra den midtfynske prismodtager.

På klinikken i Årslev arbejder Steffen Knold sammen med sin bror, Peter Knold. De har overtaget klinikken efter deres far, Arne Knold (th), som er tidligere dyrlæge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce