Annonce
Sport

Fynsk DM-titel for øjnene af kronprinsen

Kun 18-årige Laura Valgreen Petersen - her på Odense Atletikstadion - er ny dansk mester på 10 kilometeren på landevej. Foto: Birgitte Carol Heiberg
18-årige Laura Valgreen Petersen fra Odense Atletik blev dansk mester i 10 kilometer landevejsløb i forbindelse med Royal Run i København.

Atletik: I forbindelse med det markante Royal Run-arrangement, mandag, blev der i København også afviklet dansk mesterskab i 10 kilometer landevejsløb.

På kvindesiden endte det med fynsk og odenseansk triumf, idet 18-årige Laura Valgreen Petersen fra Odense Atletik løb hele vejen til DM-guldet.

Et andet nok så kendt navn på Fyn, Simone Glad, der nu stiller op for Sparta i København, suppede sølvet.

Laura Valgreen, der sidste år blev dansk mester i 10.000 meter på bane i Odense, krydsede målstregen for øjnene af blandt andre kronprins Frederik. Det skete i tiden 33.41 minutter, og det var syv sekunder foran Simone Glad.

Dansk-kenyanske Silvia Kiberenge var reelt den første kvinde, der krydsede målstregen - i 33.31 minutter - men Kiberenge kan ikke blive dansk mester, da hun fortsat er kenyansk statsborger.

Laura Valgreens tid er den næstbedste danske tid nogensinde af en løber under 20 år. Kun legendariske Dorthe Rasmussens 40 år gamle rekord lydende på 33.13 minutter er bedre.

Laura Valgreen fortalte efter mesterskabet, at hun undervejs løb sit eget løb og ikke forholdt sig til de andre kvindelige konkurrenter.

Valgreen er udtaget til U20-EM, som afvikles i svenske Borås fra den 18. - 20. juli.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce