Annonce
Fyn

Fynsk DF'er om sit partis nedtur: Skift ud i partitoppen og lyt mere til os

Jack Odgaard sætter sin lid til, at Dansk Folkeparti ændrer kurs og får mere jordforbindelse. Ellers vil han overveje sin fremtid som byrådsmedlem i partiet.  Foto: Frederik Steen Nordhagen
Flere byrådsmedlemmer er skredet fra Dansk Folkeparti. Foreløbigt bliver Jack Odgaard, men han efterlyser fornyelse og en tættere kontakt fra Christiansborg til baglandet.
Annonce

For tre år siden kunne Dansk Folkeparti i Faaborg-Midtfyn juble. Ved valget lykkedes det at bevare alle fire mandater i byrådet, og Jack Odgaard fik personligt et meget flot valg med 432 stemmer. Nu er han bekymret for, om partiets styrtblødning rammer de lokale politikere, når vælgerne igen skal stemme næste år.

- Det bliver en kamp, og det bliver meget svært at bevare fire mandater, hvis tingene ikke ændrer sig, siger han.

For ham handler det blandt andet om, at partifællerne på Christiansborg er kommet for langt væk fra vælgerne og fodfolket ude i kommunerne.

- De har måske troet derinde, at alt bare kørte, og så har de glemt os ude i byrådene. Der har været alt for langt fra Christiansborg og ud til os lokale, men det har de jo sagt, at de vil gøre noget ved. Og jeg skylder mit parti og mine vælgerne at se resultatet, før jeg træffer en beslutning om, at jeg ikke skal være DF'er, siger han.

Annonce

Hundeæde

De seneste måneder har seks byrådsmedlemmer andre steder i landet forladt partiet.

- Det er møghamrende ærgerligt, at de bare er skredet i stedet for at blive og kæmpe og se resultatet af de ting, der er i gang. Vi byrådsmedlemmer har haft gevaldigt fat i partitoppen for at få lavet en anden struktur, der skal øge kontakten mellem bagland og ledelse. Jeg kunne jo også bare have sagt, at jeg gider ikke mere, men jeg er jo DF'er, så jeg synes, at jeg bliver nødt til at blive og kæmpe. Det løser ikke noget bare at hoppe til et andet parti, siger Jack Odgaard.

Som et eksempel på den manglende fornemmelse af, hvad der foregår lokalt, nævner han en flere år gammel sag, hvor Pia Kjærsgaard som værdiordfører tordnede mod, at  Faaborg-Midtfyn Kommune indførte vakuumpakket mad til de ældre.

- Hun kaldte det noget hundeæde, og det har jo vist sig, at det har været en succes, og mange ældre har fået en sundere livsstil og risikerer ikke at spise fordærvet mad. Så tal dog med os lokalt, før I brager ud med ting uden at have rådført sig med os, der er tættere på, lyder budskabet til partifællerne på Borgen.

Annonce

Nej tak til Nye Borgerlige

Han oplever nu et kursskifte.

- Jeg føler virkelig, at de har taget kritikken alvorligt og lytter til os, og så skylder vi også at bakke op, siger byrådsmedlemmet.

Men hvad sker der, hvis der ikke sker ændringer med en tættere dialog mellem partitoppen og jer lokale?

- Så vil jeg overveje min fremtid, men det tror jeg slet ikke bliver aktuelt, og det bliver i givet fald ikke noget med at smække med døren og f.eks. som nogle af de andre at gå til Nye Borgerlige, selv om de tager mod alt, der bevæger sig. Jeg vil ikke være racist. De er alt for yderliggående, mener Jack Odgaard.

Annonce

Skift ud i toppen

I stedet mener den fynske DF'er, at søgelyset skulle rettes mod de ledende personer i partiet.

- Det kunne jo være, at der er brug for justeringer i toppen. Der er nogen, der har været med i rigtig mange år og måske trænger til at blive skiftet ud, siger han.

Blå bog

Jack Odgaard har for Dansk Folkeparti været medlem af byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune siden 2013.

Han er 58 år og bor i Haastrup.

Han er plejefar og har tidligere kørt som langturschauffør.

Han afviser at svare på, om han stikker til partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, partistifter Pia Kjærsgaard eller andre af de fremtrædende veteraner i partiet.

- Jeg vil ikke sætte navn på, men det er den samme gamle garde, der har styret partiet i mange år, og vi har glemt at følge med tiden. Når de samme så mange år er i front, kan det være svært at se ud over egen næse, og medlemmerne har ikke turde råbe op og sige, at noget er galt. Det er farligt. Man udvikler sig ikke, hvis man ikke møder kritik, og der mangler fornyelse.

Hvilke personer skal den komme fra?

- Vi har mange unge dygtige DF'ere som f.eks. Anders Vistisen, Martin Henriksen og Peter Kofod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce