Annonce
Sport

Fynsk Derbydag fyldt med aktiviteter

Steinway (tv) med Shane Karlsson er favorit i Fyensløbet. Foto: Burt Seeger. Photo: Burt Seeger.
Alle sejl er sat til på Fyens væddeløbsbane for at lave et stor event ud af Fyensløbsdagen, som er årets clou inden for den fynske galopsport. Steinway og Monte Carlo forgrundsfigurerne i STARK Fyensløbet.

HESTESPORT: Det er ikke kun en stor sportslig dag, som det fynske galoppublikum kan se frem til, når sæsonafslutningen inden for fuldblodssporten afvikles lørdag.

En række alternative aktiviteter for de mindste med traditionelle ting som ponytræk og hoppeborg krydres med mulighed for at køre børnespeedway inden galopløbene. Det store ikke hestemæssige event ligger sidst på dagen, hvor de nykårede Danmarksmestre fra Fjelsted med VM-kørerne Peter Kildemand og Anders Thomsen i spidsen kører et ministævne på travbanen over fire heat.

Flere af virksomhederne i FVB sponsornetværk har benyttet lejligheden til at invitere gæster med til ”A Day At The Races”, så der er lavet en opgradering af de udendørs faciliteter til at huse de mange mennesker, som arrangørerne forventer på dagen.

- Et besøgstal på under 3.000 vil være skuffende, lyder det fra Jan Arentoft fra FVB Sponsornetværk.

Annonce

TIPS

Tips til Fyens Væddeløbsbane lørdag kl. 12.30:

  1. løb: Inspirator (1), Mr Gunpowder (3), Ladys Choise (4) – Outs. Sapper (6)
  2. løb: Minuty Prestige (4), Legial (2), Sir Oliver (1) – Outs. Yellowstone (5)
  3. løb: Hongkong Yob (8), Børge (3), Dreaming Of Love (5) – Outs. Stratego (9)
  4. løb: Show Of Faith (8), Hongkong Star (2), Hijo De Reina (6) – Outs. Latzimas (9)
  5. løb: Redcoat (3), Godsavethequeen (8), Lima (4) – Outs. Custommade (5)
  6. løb: Steinway (2), Monte Carlo (5), Brocco (8) – Outs. Valde (12)
  7. løb: Frankthetank (3), Doc Martin (4), Amor Invicto (7) – Outs. Sir Winston (5)

V5-forslag til 336 kr.:

1: 1-2-4-5-7-10-11-12

2: 3-4-5-6-7-8-9

3: 2-8

4: 3-4-8

5: 2

Steinway i clinch med Monte Carlo

Dagens hovedbegivenhed på turfen er det traditionsrige Fyensløbet. På seneste løbsdag på Klampenborg vandt Monte Carlo ”Skandinavisk Mesterskab” med Steinway på tredjepladsen. Begge trænes af Søren Jensen på Klampenborg, og de bliver forgrundsfigurerne i løbet.

Den længere distance på 2.300 meter samt et favør på fire kilo i forhold til senest gør, at avisen vindertipper Steinway, der rides af Shane Karlsson, som er en af de mange top jockeys i Odense denne løbsdag. Steinway bliver avisens forslag til en blank i et meget svært V5-spil.

Der er to fynske heste med i Fyensløbet, hvor størst chance tillægges træner Bolette Rosenlunds Cornelia, der møder den hidtil hårdeste modstand i karrieren.

- Vi spænder buen her i et hårdt felt. Jeg er tilfreds med en placering mellem tre til fem, siger Bolette Rosenlund.

På Fyensløbs-dagen rides der traditionelt et sprinterløb over kun 1.050 meter. Her bliver der knald på liggehønen fra start til mål, hvor Bolette Rosenlunds bedste chance på dagen Mr Gunpowder med Marcos Robaldo i sadlen skal forsøge at følge op på sejren på derbydagen på Klampenborg for godt en måned siden.

Portene åbnes kl. 9.00 til mini speedway, og selv løbsdagen med syv galopløb starter kl. 12.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce