Annonce
Fyn

Fynsk Covid-19 status: Mange fynske plejehjemsbeboere er nu færdigvaccinerede

Siden 27. december har der været gang i Covid-19 vaccinationer af beboere på plejehjem på Fyn og i resten af landet. På Fyn er det kun Nyborg og Langeland kommuner, der endnu ikke er i gang  med anden og sidste vaccinationsrunde af beboerne. Det er de to eneste kommuner i Syddanmark, som ikke er nået dertil. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Kun Nyborg og Langeland kommuner har endnu ikke taget hul på anden og sidste vaccinationsrunde af plejehjemsbeboere. Nyborg Kommune er tirsdag den fynske kommune med klart det højeste smittetryk på Fyn.

Fyn: Selv om leverancerne af Covid-19 vacciner til Danmark fortsat sker i et ganske moderat tempo, er det lykkedes for Region Syddanmark og regionens kommuner at komme langt med vaccinationerne af beboerne på regionens hundredevis af plejecentre.

Det viser opgørelser fra Statens Serum Institut. Ifølge tirsdagens opgørelse fra seruminstituttet er det kun Nyborg og Langeland kommuner, der endnu ikke er kommet i gang med at vaccinere beboerne for anden og sidste gang. Det er de to eneste kommuner i hele regionen, som på nuværende tidspunkt ikke har sat gang i den afsluttende runde.

I kommuner som Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Assens har 90 procent eller mere af beboerne på plejecentrene fået to vacciner og har dermed afsluttet vaccinationsprogrammet. I de øvrige kommuner, som er i gang med anden runde, er mellem 80 procent (Svendborg) og 88 procent (Ærø) af beboerne blevet vaccineret to gange. I Fyns største kommune Odense er 87 procent af de omtrent 1200 beboere blevet vaccineret to gange.

Annonce

Næsten 60.000 doser

Foruden plejehjemsbeboere og ansatte på plejecentre er også en stor del af personalet på regionens hospitaler og andre steder i sundhedsvæsenet efterhånden blevet vaccineret en eller to gange.

Siden vaccinen kom til Danmark 2. juledag er i alt 58.920 doser vaccine nået frem til Region Syddanmark.

Ifølge tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut er 3,32 procent af indbyggerne i Region Syddanmark blevet vaccineret første gang mod Covid-19. Og halvanden procent af regionens indbyggere har fået anden dosis og har fuldført vaccinationsprogrammet.

Annonce

Mest smitte i Nyborg

I forhold til tidligere på efteråret og vinteren er den konstaterede Covid-19 smitte på markant tilbagetog på Fyn og i resten af landet.

Således er der den seneste uge fundet 244 personer smittet med Covid-19 blandt Fyns knap 500.000 indbyggere. Det fremgår af tirsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Men i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut fremgår det, at Nyborg Kommune skiller sig negativt ud for øjeblikket. Her er incidensen, altså den konstaterede smitte den seneste uge målt per 100.000 indbyggere, på 87,6.

Næsthøjest incidens på Fyn er tirsdag i Nordfyns Kommune med 50,7.

Ifølge tirsdagens tal er Vallensbæk Kommune ved København den kommune i landet med den største andel konstateret Covid-19 smitte blandt indbyggerne. Her er incidensen tirsdag på 187,2.

Tirsdag er der 19 danske kommuner, der har en højere incidens end den, som er konstateret i Nyborg Kommune.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne For abonnenter

Leif Maibom fylder 70: Revykonge havde fornøjelige 12 år i Faaborg

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce