Annonce
Erhverv

Fynsk coronatest klarer første hurdle - nu gælder det sygehusene

De danske sundhedsmyndigheder vil speede antallet af coronatest i Danmark op - og PentaBase håber, at de danske sygehuse vil benytte den test, der er udviklet i deres laboratorier i Odense. Foto: Christian Nordholt
Biotek-virksomheden PentaBase fra Odense vil nu spørge sygehusene, om de vil afprøve den coronatest, som de fynske forskere har udviklet.

Der er smil på trætte læber hos forskerne i den odenseanske biotekvirksomhed PentaBase.

Her har medarbejderne i weekenden knoklet igennem i laboratorierne for at validere den coronatest, som PentaBase har udviklet og gerne vil hjælpe de danske sundhedsmyndigheder med i kampen for at sætte fart på antallet af coronatest i Danmark.

Weekenden er gået med at teste patientprøverne, som Statens Serum Institut havde sendt, og som allerede havde været gennem en test, der er godkendt af sundhedsmyndighederne.

PentaBase og coronatest

PentaBase er en 14 år gammel biotekvirksomhed.

Den ligger i Odense og beskæftiger sig primært med kræftdiagnostik.

Virksomheden har 18 forskere ansat og har lige ansat to nye medarbejdere.

PentaBase har udviklet en test og en analysemetode til coronaprøver.

Direktør Ulf Bech Christensen blev kendt, da han midt i marts skreg sin frustration ud.

Han havde forsøgt at råbe de danske sundhedsmyndigheder op for at tilbyde sine kompetencer.

Opråbet hjalp - både minister og myndigheder lyttede pludselig.

I sidste uge landede patientprøver fra Statens Serum Institut.

PentaBase mener, at den kan blive i stand til at udføre 10.000 coronatest om dagen.

Annonce

10.000 prøver

Formålet var at afprøve, om den fynske metode kan måle sig med en allerede anerkendt af slagsen, og PentaBase-direktør Ulf Bech Christensen er en glad mand.

- Vi har fået resultater, der er knaldgode, og vi har overbevist os selv om, at det virker. Men det kan vi sagtens komme og sige, og nu skal vi have nogle, der er lidt mere uvildige end os selv til at teste det, siger direktøren.

Derfor går han i gang med at kontakte de danske sygehuse.

- Nu er vi der, hvor vi har data, der kan overbevise de danske sygehuse om, at det er en ide at teste vores ting. For det er klart, at de også skal teste og validere, om de får det samme resultat på deres maskiner og i deres laboratorier. Vi vil høre, om vi skal sætte små valideringsstudier op på sygehusene, siger Ulf Bech Christensen, der håber, at sygehusene tager vel mod den nye metode.

- De har allerede megatravlt på sygehuse, så det er klart, at man skal have gode argumenter for at komme ind og hjælpe. Det mener vi, at vi har, fastslår han.

PentaBase vurderer, at den nye test kan speede antallet af coronatest i Danmark gevaldigt op, og virksomheden anslår, at den på sin egen matrikel vil kunne analysere 10.000 coronaprøver om dagen.

Ulf Bech Christensen er direktør i PentaBase og arbejder i disse dage som en lille hest for at få en coronatest, som virksomheden har udviklet, ud over ramperne. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce