Annonce
Erhverv

Fynsk byggefirma: - Vi ansætter på livet løs

Claus Larsen, direktør og medejer af Ibsen og Larsen-koncernen, der omfatter Hans Jørgensen & Søn, Guldfeldt Tømrer og Murer samt S. Guldfeldt Nielsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

En af Fyns største byggevirksomheder har flere ordrer hjemme end nogensinde før. Men priserne er lave, og direktøren er ikke tilfreds med overskuddet.

De ansatte i Larsen og Ibsen-koncernen får nok at lave i den kommende tid.

- Vi ansætter folk på livet løs, siger Claus Larsen.

Han er direktør for koncernen, der omfatter store byggefirmaer i Odense og Svendborg som Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn, og som er den næststørste byggevirksomhed på Fyn.

Travlheden skyldes en ordentlig bunke ordrer.

- Lige nu har vi den største ordrebeholdning nogensinde. Det er både arbejde til dette regnskabsår og til 2017/18, siger Claus Larsen, der også ejer halvdelen af koncernen.

Den tykke ordrebog indeholder mange forskellige typer opgaver. Der er blandt andet et biogasanæg i Varde, den store golfbane i Kerteminde samt boliger i både Årslev og Middelfart. Og så er der de mange mindre, jævnligt tilbagevendende opgaver for de faste kunder.

Annonce

Larsen og Ibsen Holding A/S

CVR: 11 79 19 48Direktion: Claus Larsen

Bestyrelse: Uwe Teichert, Steen Weirsøe, Ove Kloch, Jens Erland Ibsen, Claus Larsen.

Regnskabsåret 2015/16:

Omsætning: 411 mio. kr. (-85 mio.)

Overskud af drift: 19,5 mio. kr. (-13,8 mio.)

Overskud før skat: 17,6 mio. kr. (-13,0 mio.)

Overskud efter skat: 13,1 (-10,9 mio.)

Egenkapital: 74,1 mio. kr. (-2,2 mio.)

Priserne er dårlige

Claus Larsen er glad for de mange ordrer, men han svømmer ikke over af tilfredshed:

- Priserne er alt for lave, siger han.

- Vi tjener ikke det, vi skal, på opgaverne. Der er for meget kapacitet i branchen, og priserne er blevet urealistisk lave. Det er alt for billigt, siger Claus Larsen.

Han har netop offentliggjort koncernens regnskab for 2015/16, og efter hans mening beviser det hans påstand.

Ud af en omsætning på 411 millioner kroner er det lykkedes at få et overskud på driften på 19,5 millioner kroner. På bundlinjen giver det 17,6 millioner kroner før skat.

- Det er alt for lidt i et år, hvor alt er gået fint. I den her branche ved vi bare, at det ikke går så godt hver gang. Nogle gange går et byggeri ikke som ventet, det kan være vores skyld eller vejret eller noget andet. Men det skal vi kunne polstre os til, og det kan vi ikke med dagens priser, siger Claus Larsen.

En af Danmarks største entreprenører, det børsnoterede MT Højgaard, har med sit seneste regnskab bekræftet holdningen hos den fynske kollega. Den store koncerns drift gav et underskud på 23 millioner kroner i de første ni måneder af 2016.

Forventet nedgang

Både omsætning og overskud i det nye regnskab er faldet kraftigt i forhold til året før. Det skyldes en sammenhobning i 2014/15, hvor virksomheden satte rekord. Claus Larsen advarede allerede for et år siden om nedgangen.

- 2015/16 er gået præcist som budgetteret, og vi skammer os ikke, selv om overskuddet er faldet, siger direktøren.

Omsætningen er faldet med 17 procent til 411 millioner kroner, og overskuddet før skat er faldet med 13 millioner til 18 millioner kroner.

Også antallet af medarbejdere i årets løb er blevet mærket af den dalende aktivitet. I gennemsnit har der været 286 fuldtidsansatte - 30 færre end året før.

I øjeblikket er der cirka 300 ansatte, oplyser Claus Larsen, der er meget optaget af uddannelsen af medarbejderne.

- Ud af de 300 er 35 lærlinge og to kontorassistenter. Og så har vi praktikanter, der studerer til konstruktør eller ingeniør, siger direktøren, der desuden onsdag havde 51 funktionærer på en kursusdag på Odense Congress Center.

- Vi er hele tiden nødt til at øge medarbejdernes kompetencer og spørge os selv, hvordan vi kan blive endnu bedre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce