Annonce
Erhverv

Fynsk bladfond aktiverer millionformue i jagt på nye forretningsområder

Redaktionsmøder er stadig en del af dagligdagen i det fynske mediehus. Men måske kan der udvikles helt nye forretningsområder, som slet ikke kræver redaktionsmøder. Det skal FST Invest ApS arbejde på. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ejeren af Fyens Stiftstidende A/S er klar til at investere op mod 50 millioner kroner i nye investeringer og forretningsområder, som kan fremtidssikre den fynske dagbladsforretning. Næstformand i Den Fynske Bladfond, erhvervsmand og investor Torben Frigaard Rasmussen, skal løbe investeringsselskab i gang og fungere som rådgiver.

Den Fynske Bladfond kaster nu en betydelig del af Fyens Stiftstidende A/S' formue på i alt 150 millioner kroner ind i jagten på nye forretningsområder. Fyens Stiftstidende, der i dag udgør 30 procent af Jysk Fynske Medier, har siden 1970 været 100 procent af Den Fynske Bladfond, så det er i realiteten bladfonden, der kan disponere over midlerne.

I fuld forståelse med alle parter vil fonden nu indtage en ny, aktiv investeringsrolle i jagten på ny vækst og forretninger for det fynske mediehus. Det sker ved at etablere et decideret investeringsselskab.

I første omgang er der lagt 10 millioner kroner i selskabet ved navn FST Invest ApS. Samlet er der dog afsat en ramme på 50 millioner kroner til projektet, lyder det fra næstformanden i Den Fynske Bladfond, erhvervsmand og investor i en lang række fynske virksomheder, Torben Frigaard Rasmussen.

- Bestyrelsen annoncerede allerede sidste år på generalforsamlingen, at vi var parate til at aktivere nogle af de mange millioner, som fonden råder over. Vi vil aktivt gå ud og lave nogle investeringer, som tidsmæssigt stikker længere ud end det, som Jysk Fynske Medier har mulighed for, siger næstformanden.

Investeringsselskabet FST Invest Aps blev etableret den 20. februar med det formål at "med udgangspunkt på Fyn, at afdække og investere i nye forretningsområder, herunder på et tidligt stadium i etableringsfasen, med skalering for øje både nationalt og internationalt", som der står i formålsparagraffen for det nystiftede selskab under Fyens Stiftstidende A/S.

- De kommende investeringer skal være med til at understøtte forretningen og på længere sigt vokse og blive en del af virksomheden Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier, men det skal ikke være i konkurrence med vores nuværende forretninger, siger han.

Der står da også i formålsparagraffen om FST Invest ApS, at selskabets "skal ligge indenfor aktivitetsområder og brancher m.m., der har en naturlig tilknytning til den aktivitet, der udspringer af eller, som følge af den teknologiske eller markedsmæssige udvikling, ligger i en naturlig eller nødvendig forlængelse af den dagbladsaktivitet, der hidtil har været udøvet i Fyens Stiftstidende A/S".

Løber projektet i gang

Torben Frigaard Rasmussen, der har siddet i bladfondens bestyrelse i en håndfuld år, har sagt ja til at bruge sin erhvervserfaring og ikke mindst sit store netværk til at løbe projektet i gang. Det handler om en række praktiske ting, men han skal også finde den rette direktør, få etableret et website og være med til at sammensætte et investeringshold, som skal vende tommelfingeren op eller ned til investeringsprojekterne.

- Det er for tidligt at sige, hvilke investeringer der kan blive tale om. Men det er klart, at det skal være inden for skiven af det, som Fyens Stiftstidende A/S arbejder med, men det er også mange områder fra distribution til salg og avisproduktion, siger Torben Frigaard Rasmussen, som laver det indledende arbejde i selskabet og senere får en rådgivende rolle.

Som en af sine første opgaver er han i fuld gang med at finde den rigtige direktør til selskabet.

- Jeg er i gang med de første sonderinger nu. Det er en helt frisk start, hvor vi skal prøve at kaste stenen endnu længere ud i vandet. Der er helt bevidst ikke sat nogen pejlemærker endnu. Det er dem, vi skal i gang med at finde, siger han.

Fyens Stiftstidende A/S blev som del af Fynske Medier fusioneret med to jyske mediehuse, senere er tilkøbt yderligere, og i dag udgør Fyens Stiftstidende A/S 30 procent af Jysk Fynske Medier P/S. Det har ændret bladfondens rolle fra majoritetsejer i et fynsk bladhus til minoritetsejer i en stor fynsk-jysk mediekoncern fra Langeland til Lemvig.

- Med etableringen af investeringsselskabet og de ambitioner, vi har, går vi fra at være en passiv majoritetsejer til en aktiv minoritetsejer. Vi vil aktivere den formue, vi sidder på, i forsøget på at støtte op om et regionalt medie, siger han.

Annonce

Nye fynske pejlemærker

Torben Frigaard Rasmussen, der privat bor i Dalum, har erfaring med både små startups og etablerede virksomheder som investor og erhvervsmand lokalt og internationalt. I den forbindelse har han også tidligere været involveret, når virksomheder skulle finde nye forretningsområder. I øjeblikket er han bl.a. sat i spidsen for en genrejsning af Jensens Bøfhus efter flere år med svære tider.

Det har dog ikke afholdt ham fra at sige ja til en vigtig opgave i det nyetablerede investeringsselskab i det fynske bladhus, som ligesom mange andre traditionelle medier leder efter en ny retning og ikke mindst nye forretningsområder.

- Jeg mener, at der skal være plads til et betydende medie som Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier på Fyn, til trods for at der kommet store internationale spillere som Google og Facebook på banen, siger han.

Han afviser dog, at der er skulle være tale om en redningsaktion for det trængte mediehus.

- Nej, det er det bestemt ikke. Jeg gør det, fordi jeg mener, det er spændende, og fordi vi kan være med til at sætte nogle skibe i søen, så vi kan finde nogle nye pejlemærker for fremtiden, siger han.

Annonce
For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce