Annonce
Kerteminde

Fyns Svejseteknik har overskud efter flere år med underskud: - Som selvstændig skal du håbe, at du har et godt helbred

Jan Jørgensen er nu alene mand på Smedeløkken, hvor hans firma Fyns Svejseteknik ligger. Tidligere havde han flere ansatte. Foto: Mette Louise Fasdal
Efter underskud kan indehaver af Fyns Svejseteknik ApS, Jan Jørgensen, glæde sig over plus i firmaregnskabet. Han kan også se tilbage på nogle hårde år.

Munkebo: - Jeg stopper nok aldrig. Det er jo en livsstil for mig, og jeg tror ikke, det er sundt at stoppe helt.

Sådan siger 58-årige Jan Jørgensen, der efter at have skrabet knæene nogle gange som selvstændig, stadig holder hovedet højt.

Efter flere år med underskud i sit firma, Fyns Svejseteknik ApS, der ligger på Smedeløkken i Munkebo, kom der sidste år plus på bundlinjen i firmaet.

I det seneste regnskabsår er resultatet vokset fra et minus på 195.000 kroner til et plus på 145.339 kroner før skat.

Jan Jørgensen kan se tilbage på nogle år, hvor han har kæmpet med sygdom. Som selvstændig kan det være svært - nærmest umuligt - helt at trække sig tilbage, når sygdom rammer.

- Som selvstændig skal du håbe, at du har et godt helbred, konstaterer han tørt.

Annonce

Blodprop i hjernen

I 2012 blev han ramt af en blodprop i hjernen.

Han oplevede at stå ved en mekaniker, hvor han skulle forsøge at forklare, at blinklyset på hans trailer ikke fungerede. I hans hoved var ordene, men de kom aldrig ud af munden på ham. Han tog derfor hjem og tog to panodiler i håb om, at det gik over. Da hans daværende kone kom hjem, kunne hun godt se, at den var helt gal med ham, så de tog fluks til sygehuset i Odense, og her blev det konstateret, at han havde fået en blodprop. Lægerne kunne også med en MR-scanning oplyse ham om, at det ikke var den første.

I en lille uges tid var han indlagt og væk fra sit firma, og da han kom tilbage, var det med et hoved, som hurtigt kørte træt. Det gjorde hans firma også.

Med andre ved roret var der blevet givet for mange kreditter, og pengene var ikke kommet ind. Til sidst var der ikke andre ansatte end ham selv, og Jan Jørgensen måtte finde ud af, hvad han selv kunne holde til.

I dag synes han selv, at han har fundet en fin balance. Han møder klokken 7, og efter to kopper kaffe er han klar til at mødes med kunder klokken 9, og en arbejdsdag slutter omkring klokken 17.

- Hvis jeg har nogle større projekter, hyrer jeg folk ind til det, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce