Annonce
Fyn

Fyns største løb er klar igen i maj

Der vil i år være endnu mere grønt ude på ruten i årets udgave af Eventyrløbet, fordi det først finder sted den 30. maj. Arkivfoto: Kim Rune
Eventyrløbet finder altid sted på Kristi himmelfartsdag, og i år falder den meget sent - den 30. maj. Det giver bedre chancer for godt vejr og mere tid til at træne i.

Fyns største motionsløb hedder Eventyrløbet og skal du være med er det en god idé at komme i gang med træningen, hvis du satser på at få en ordentlig tid og ikke skal halse igennem ruten.

I modsætning til tidligere år er der til gengæld også ekstra tid til træningen, for løbet finder altid sted på Kristi himmelfartsdag og den flytter som bekendt frem og tilbage i kalenderen. I år falder helligdagen faktisk på noget af det seneste, den kan falde, nemlig torsdag den 30. maj.

- Vi ligger tre uger senere i år, så vi forventer en pæn stigning i antallet af tilmeldte i forhold til sidste år, siger løbsdirektør Poul Grenaa, OGF og Eventyrløbet.

Det er i år den 42. udgave af Eventyrløbet, og for to år siden var det 40-års jubilæum. Det trak ekstra mange til, så der var også en forventning om, at færre ville tilmelde sig i årene efter et stort jubilæumsløb. Det kan den sene dato sidst i maj råde bod på.

- Normalt øger vi tallet med syv procent, når løbet ligger sent, så vi har et formodet håb om at runde de 20.000 deltagere for første gang siden 2015, lyder det optimistisk fra Poul Grenaa.

Både for løbsarrangørerne og for løberne er det derfor en fordel, at løbsdagen falder så sent, også fordi der er mulighed for langt bedre vejr end hvis Kristi himmelfartsdag falder i april.

- April har været ganske kold at træne i, så vi er glade for at have nogle uger ekstra at gøre godt med i år. Vi har lidt bedre tid til planlægning, og mange løbere kommer traditionelt først udenfor, når sol og varme melder sig, siger Poul Grenaa.

Annonce

Spar en halvtresser nu

Vil man som tusindvis af andre fynboer med i Eventyrløbet kan man spare penge ved at melde sig til nu. Prisen stiger nemlig fra og med på torsdag den 25. april, og så kan det blive op til 50 kroner dyrere alt efter alder og distance.

- Tilmeldingerne kommer i en lind strøm til løbet. Antallet af solgte startnumre rundede 5000 i sidste uge, og vi forventer nu, at det største hold begynder at melde sig til, siger løbslederen.

Tilmelding kan ske på www.eventyrlobet.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce