Annoncørbetalt indhold

Fyns største fyrværkeriudsalg

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Krudtteltet har Fyns største udvalg af fyrværkeri, og der er fyrværkeri for enhver smag. Det er en flok engagerede og erfarne mennesker, der står bag Krudtteltet, og sammenlagt har de mere end 60 års erfaring med distribution og salg af fyrværkeri. På den måde kan du trygt lade dig rådgive af de kyndige mennesker, der står klar til at hjælpe dig med vejledning og eventuelle spørgsmål. I denne artikel vil vi forsøge at komme dig i forkøbet, og besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med fyrværkeri salg


Annonce

Hvornår må man købe og fyre fyrværkeri af?

Hvis du skal fejre nytåret med krudt og fyrværkeri, så har du kun lidt mere end et par uger til at få købt ind. Det skyldes at der er nogle strenge regler i forhold til, hvornår du må købe fyrværkeri, og hvornår det er tilladt at fyre fyrværkeri af, hvis du bor i Danmark. I Danmark er det nemlig kun lovligt at sælge og købe nytårskrudt fra den 15. december til og med den 31. december. Reglerne for hvornår du må fyre krudt af, er desuden endnu mere strenge, og det er kun lovligt at fyre fyrværkeri i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar. For alle os der elsker fyrværkeri, og elsker at se det suse op mod himlen, inden det eksploderer i alle mulige forskellige farver med flotte effekter, er det naturligvis rigtig ærgerligt. Men samtidig gør det også, at man kan gå og glæde sig til det igen bliver fyrværkeri-sæson, og det er ikke helt ringe. Du skal desuden være 18 år for at købe nytårsfyrværkeri.


Hvorfor må man ikke fyre fyrværkeri af hele året?

De strenge regler for hvornår du må fyre fyrværkeri af, er blevet indført af flere årsager. For det første er det ikke helt ufarligt at håndtere fyrværkeri. Der er nemlig flere hundrede mennesker, der hvert år ender på skadestuen som følge af en ulykke med fyrværkeri. De fleste ulykker sker, fordi fyrværkeriet ikke bliver håndteret på den korrekte måde. Så der er altså ikke grund til at være nervøs, hvis du følger nogle simple regler for, hvordan du skal håndtere din nytårskrudt. Derudover larmer fyrværkeri en del, og hvis det var lovligt at fyre af hele året ville, der helt sikkert være mange problemer med folk, der fyrer det af på sene tidspunkter, og forstyrrer den offentlig orden. Hvis du har svært ved at vente et helt år på, at du igen må fyre fyrværkeri af, så er der heldigvis flere uddannede scene- og festfyrværkere som laver et flot fyrværkeri how i forbindelse med store arrangementer og så videre.


Er der noget fyrværkeri man må fyre af hele året?

Det kan være lidt kompliceret at finde rundt i reglerne om fyrværkeri, men der er noget fyrværkeri, som du må fyre af hele året. Det drejer sig om det, der går under betegnelsen helårsfyrværkeri, og er i kategorien F1. Her er der tale om mindre fyrværkeri såsom: knaldperler, bengalske fakler, knallerter, stjernekastere, bordbomber, hundepropper, knaldbånd, isfontæner og knaldhætter. Denne kategori af fyrværkeri kan du i øvrigt købe, hvis du er fyldt 15 år, da den er mindre farlig, og ikke på samme måde kan være forstyrrende for den offentlige orden.


Håndtering af fyrværkeri

Som nævnt tidligere sker størstedelen af ulykker i forbindelse med fyrværkeri, fordi det ikke bliver håndteret korrekt og med respekt. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler, og følger nogle simple råd for håndtering af fyrværkeri. For det første bør du altid anvende beskyttelsesbriller, uanset om du er den, der selv fyrer af eller er tilskuer til fyrværkeriet, da næsten halvdelen af skaderne rammer tilskuere. Det er også vigtigt, at du ikke fyrer ulovligt fyrværkeri af, eller forsøger at lave hjemmelavet fyrværkeri. Du må kun fyre fyrværkeri af, som er CE-mærket. Rigtig mange af ulykkerne med fyrværkeri sker med uautoriseret fyrværkeri, der eksploderer op i hovedet på dig. Derudover er det vigtigt, at du håndtere fyrværkeri med stor respekt. Du bør derfor holde en sikker afstand til fyrværkeriet, og du må under ingen omstændigheder holde antændt fyrværkeri i hånden. Det næste råd har de fleste nok hørt adskillige gange. Nemlig at du aldrig må gå tilbage til en fuser, fordi den kan gå af, når du mindst forventer det. Derfor bør du altid lade en fuser ligge i et lidt tid inden du fjerne den. Du kan eksempelvis bruge en skovl og spand til at fjerne fuseren. Sidst men ikke mindst bør du altid anbringe raketter i et solidt fæste. Der sker rigtig mange ulykker, fordi folk sætter deres store raketter i en flaske der vælter, og derfor skyder hen af gaden i stedet for op i luften.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.