Annonce
Erhverv

Fyns største advokatkontor på slankekur

Focus Advokater holder til i Odense Havns første moderne kontorbygning på Englandsgade sammen med flere andre virksomheder. Arkivfoto: Rumle Skafte

Focus Advokater i Odense har skåret kraftigt ned blandt medarbejderne

Fyns absolut største advokatvirksomhed er blevet meget mindre.

Focus Advokater med kontorer på Odense Havn har været igennem en skrap slankekur.

Det viser virksomhedens regnskab for 2014/15, der netop er offentliggjort.

Annonce

Deler reception med naboer

Her fremgår det, at det gennemsnitlige antal ansatte er faldet fra 90 i 2013/14 til 76 i det seneste afsluttede regnskabsår.

Det svarer til et fald på 16 procent.

Aktiviteten i advokathuset er tilsyneladende ellers uændret. Bruttoresultatet på 72,8 millioner kroner er stort set det samme som året før.

- Vi har skåret ned på stabsfunktionerne. For eksempel har vi ikke længere vores egen reception, men deler en fælles reception med andre virksomheder i huset, siger administrerende direktør Jesper Hauschildt.

Ingen akut årsag

- Vi satte os ned og revurderede vores virksomhed i lyset af de erfaringer, vi har gjort os i de seneste fem-seks år, hvor der har været mange udfordringer. Det har mange gjort, man ser på, om man kan optimere nu, siger Jesper Hauschildt.

- Der er ikke nogen akut årsag til denne tilpasning, siger han.

Han vil ikke fortælle mere om nedlæggelsen af stillingerne eller regnskabet i øvrigt.

Han siger dog, at tilpasningerne er sket løbende og ikke på et bestemt tidspunkt.

- Nogle er her ikke, andre er kommet til, siger han.

Jesper Hauschildt vil ikke fortælle, hvornår beskæringen af stillingerne er begyndt.

Et gennemsnit

Tallet for antallet af ansatte er et gennemsnit for året omregnet til fuldtidsmedarbejdere.

Det vil sige, at den faktiske ændring i antallet godt kan være anderledes. Hvis for eksempel 28 stillinger har været væk i den sidste halvdel af året, svarer det til 14 stillinger i regnskabets tal.

Omvendt kan der også være ansat folk i slutningen af regnskabsåret, som dermed ikke har nået at påvirke gennemsnitstallet meget.

Selv om det gennemsnitlige antal medarbejdere er faldet, er virksomhedens udgift til lønninger steget lidt.

Stadig størst på Fyn

Focus Advokater er ifølge oplysningerne på firmaets hjemmeside ejet af 16 virksomhedens i alt 30 advokater.

Selv om medarbejdertallet nu er nede på 76, er det stadig langt det største i branchen på Fyn.

Næststørst er formentlig Kielberg Advokater i Odense, der i 2014 havde 41 ansatte.

Mange af de fynske advokatfirmaer oplyser dog ikke antallet af ansatte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce