Annonce
Erhverv

Fyns største advokatkontor på slankekur

Focus Advokater holder til i Odense Havns første moderne kontorbygning på Englandsgade sammen med flere andre virksomheder. Arkivfoto: Rumle Skafte

Focus Advokater i Odense har skåret kraftigt ned blandt medarbejderne

Fyns absolut største advokatvirksomhed er blevet meget mindre.

Focus Advokater med kontorer på Odense Havn har været igennem en skrap slankekur.

Det viser virksomhedens regnskab for 2014/15, der netop er offentliggjort.

Annonce

Deler reception med naboer

Her fremgår det, at det gennemsnitlige antal ansatte er faldet fra 90 i 2013/14 til 76 i det seneste afsluttede regnskabsår.

Det svarer til et fald på 16 procent.

Aktiviteten i advokathuset er tilsyneladende ellers uændret. Bruttoresultatet på 72,8 millioner kroner er stort set det samme som året før.

- Vi har skåret ned på stabsfunktionerne. For eksempel har vi ikke længere vores egen reception, men deler en fælles reception med andre virksomheder i huset, siger administrerende direktør Jesper Hauschildt.

Ingen akut årsag

- Vi satte os ned og revurderede vores virksomhed i lyset af de erfaringer, vi har gjort os i de seneste fem-seks år, hvor der har været mange udfordringer. Det har mange gjort, man ser på, om man kan optimere nu, siger Jesper Hauschildt.

- Der er ikke nogen akut årsag til denne tilpasning, siger han.

Han vil ikke fortælle mere om nedlæggelsen af stillingerne eller regnskabet i øvrigt.

Han siger dog, at tilpasningerne er sket løbende og ikke på et bestemt tidspunkt.

- Nogle er her ikke, andre er kommet til, siger han.

Jesper Hauschildt vil ikke fortælle, hvornår beskæringen af stillingerne er begyndt.

Et gennemsnit

Tallet for antallet af ansatte er et gennemsnit for året omregnet til fuldtidsmedarbejdere.

Det vil sige, at den faktiske ændring i antallet godt kan være anderledes. Hvis for eksempel 28 stillinger har været væk i den sidste halvdel af året, svarer det til 14 stillinger i regnskabets tal.

Omvendt kan der også være ansat folk i slutningen af regnskabsåret, som dermed ikke har nået at påvirke gennemsnitstallet meget.

Selv om det gennemsnitlige antal medarbejdere er faldet, er virksomhedens udgift til lønninger steget lidt.

Stadig størst på Fyn

Focus Advokater er ifølge oplysningerne på firmaets hjemmeside ejet af 16 virksomhedens i alt 30 advokater.

Selv om medarbejdertallet nu er nede på 76, er det stadig langt det største i branchen på Fyn.

Næststørst er formentlig Kielberg Advokater i Odense, der i 2014 havde 41 ansatte.

Mange af de fynske advokatfirmaer oplyser dog ikke antallet af ansatte.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce