Annonce
Kultur

Fyns riddere, elvere og orker mødes på Trunderupvej

Foreningen Fantasiverden i Haarby arrangerer rollespil for børn og voksne alle årets 12 måneder. Foto: Fantasiverden
De slås, klæder sig ud og spiller efter regler, som kun de kender. Foreningen Fantasiverden i Haarby arrangerer rollespil for børn og voksne, som nyder at fordybe sig i fantasy-verdenen.

Der var engang, hvor foreningen Fantasiverden i Haarby kunne prale af et medlemstal på 150, men fordi det efterhånden er lang tid siden, at en fantasy-film har hittet i biograferne, bliver der længere og længere imellem orkerne, elverne og kentaurerne, og i dag ligger medlemstallet på cirka 60.

Det betyder dog ikke så meget, for selvom rollespil på sin vis er en holdsport, så er der ingen krav til, hvor mange man skal være for at kunne spille. Det vigtigste er sådan set, at man har evnen til at skrue op for fantasien og ned for realitetssansen.

Det siger Michael Bethnas, som er formand for klubben:

Annonce

- Det er skuespillernes slåskamp mod et manuskript. Sådan kan man sige det helt kort.


Det er et sted, hvor der er plads til alle. Også dem, der har det lidt svært socialt. Det kan være børn, som ikke fungerer så godt i skolen, men herude fungerer de rigtig godt.

Michael Bethnas, formand for foreningen Fantasiverden


Inden coronaen ramte og satte alting på pause, mødtes foreningens medlemmer i passende udklædning hver onsdag og lørdag på Trunderupvej 7, hvor der er et stykke skov. Her har de blandt andet bygget en kro og bålhytte.

Egne kostumer

Det er ikke et krav, at man møder op udklædt, og mens nogle bare smider en kappe over skulderen, er der andre, som bruger masker og laver egne kostumer. De fleste har også et våben med, og selvom det er lavet af latex, kan man godt få brug for én, som ved noget om, hvordan man lapper et sår sammen. Som for eksempel Michael Bethnas, der er gammel ambulanceredder og en del af foreningens sikkerhedsgruppe.

Rollespillene kan se kaotiske ud for de uindviede, men der er regler og retningslinjer, som skal følges af alle. Foto: Fantasiverden
Alle kan få lov til at føle sig som en helt eller heltinde, når man spiller rollespil. Foto: Fantasiverden

- Det sker jo, at de pander hinanden en, og selvom det er latex-våben, kan det godt gøre ondt. Det kan også ske, at folk løber ind i et træ eller brækker en arm eller et ben, siger Michael Bethnas og tilføjer, at der af samme årsag altid er tre mand fra sikkerhedsgruppen til stede, når foreningens medlemmer spiller.

Man kan slå sig på fantasi-måden, men man kan også slå sig for alvor, når man spiller rollespil. Derfor er der altid mindst tre personer fra foreningens sikkerhedsgruppe med, når der spilles. Foto: Fantasiverden
Annonce

Et sted for alle

Det ældste medlem, som foreningen har haft, var en 89-årig mand, som ofte spillede krofatter, men de fleste medlemmer er mellem 11 og 30 år, og så kommer de fra det meste af Fyn. Og når man spiller rollespil, er der  plads til alle, fortæller Michael Bethnas.

- Det er et sted, hvor der er plads til alle. Også dem, der har det lidt svært socialt. Det kan være børn, som ikke fungerer så godt i skolen, men herude fungerer de rigtig godt. Man er en anden, når man er herude, for her har man en rolle, og så kan det være nemmere at passe ind. Det er et godt sted at øve sig i at være social.

For at sikre, at rollespillene bliver ved med at være ”friske”, sender foreningen hvert år spillelederne til et stort arrangement ved navn Mythodea i Tyskland. Her kommer der mellem 8000 og 10.000 for at spille rollespil, og når spillelederne kommer hjem fra Tyskland, har de ofte gode idéer med til, hvordan man kan bygge rollespillene op på en ny måde.

Foreningen Fantasiverden

Blev stiftet i 2005.

Da medlemstallet var højest, lå det på 150. Nu er der cirka 60 medlemmer.

Foreningens medlemmer mødes på Trunderupvej 7 og spiller rollespil. Her har de bygget kulisser for over en halv million kroner siden 2006, hvor de fik lov til at låne området af Assens Kommune. 

Grundet corona har foreningen ligget stille siden 11. marts 2020 på nær to spilgange i august, men man håber snart at komme i gang igen. 

Foreningens medlemmer spiller hele året. Hver onsdag mellem klokken 18 og 21 spiller alle fra 12 år og opefter, og første lørdag i måneden mellem klokken 11 og 15 spiller de 7-11-årige. 

Se mere på  www.fantasiverden.dk.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce