Annonce
112

Fyns Politi vil gerne have hjælp: Spor efter bombetrussel har ikke afsløret gerningsmanden

Fyns Politi afspærrede mandag 2. september Odense Tekniske Gymnasium, hvor man om morgenen havde modtaget en bombetrussel på e-mail. Foto: Michael Bager.
Truslen, som lukkede Odense Tekniske Gymnasium i begyndelsen af september, blev sendt som en e-mail. Men det er ikke lykkedes politiet at finde afsenderen ved hjælp af elektroniske spor.

Odense: Hvem sendte en bombetrussel til Odense Tekniske Gymnasium tidligt om morgenen mandag 2. september?

Det har Fyns Politi forsøgt at finde ud af, siden gymnasiet for lidt over to uger siden måtte bede alle elever om at blive væk fra dagens undervisning. Men indtil videre har efterforskningen ikke bragt politiet på sporet af en gerningsmand, oplyser leder af efterforskningen Jack Liedecke, politikommissær ved Fyns Politi.

Truslen mod skolen blev sendt på en mail, men hvad der præcis stod i den, vil politiet ikke fortælle, så længe efterforskningen er i gang.

- Jeg kan bekræfte, at truslen blev fremsendt pr. mail. Derfor har vi efterforsket en række elektroniske spor, men de har desværre ikke ledt os frem til gerningsmanden. Hvis nogen borgere derude har viden om, hvem der stod bag bombetruslen, så hører vi selvfølgelig meget gerne fra dem, siger Jack Liedecke i et skriftligt svar fra Fyns Politi.

Annonce

Både mandskab med hunde fra Fyns Politi og sprængstofeksperter fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) gennemsøgte skolens bygninger, og ved 14-tiden kunne de konkludere, at der ikke var nogen bombe på skolen.

Det betyder dog ikke, at politiet ser med mildere øjne på truslen, understreger Jack Liedecke:

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi ser på sagen med stor alvor, fordi den slags trusler skaber utryghed.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce