Annonce
112

Fyns Politi spørger: Har du også mistet diesel?

En landmand på lur fik natten til tirsdag stoppet en formodet dieseltyv ved Tommerup. Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet har anholdt en ung mand, som en landmand spærrede vejen for, da han holdt udkig efter en dieseltyv.

OPDATERET 4. FEBRUAR

Tommerup/Nordfyn: En 22-årig mand fra Nordfyn skal tirsdag afhøres af politiet, efter han natten til tirsdag blev anholdt af politiet, som var blevet tilkaldt af en landmand ved Tommerup.

Landmanden forklarede til politiet, at han havde fået stjålet diesel fra en tank ved sin ejendom og derfor ville være parat til at tage tyven på fersk gerning, hvis det skete igen.

Så landmanden var vågen og sad i sin traktor, da der ved halvtretiden kom en bil kørende ved hans ejendom på Langstedvej ved Tommerup. Landmanden kørte sin traktor hen foran den formodede tyvs bil, så han ikke kunne komme væk, forklarer vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

Den 22-årige havde gjort et vist forarbejde for at sikre sig mod at blive fundet, hvis nogen skulle lægge mærke til bilen.

- Pladerne på bilen passede i hvert fald ikke til bilen, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen.

I forbindelse med afhøringen af den 22-årige mand vil politiet gerne høre fra andre, der måtte have oplevet at få stjålet diesel og ikke har anmeldt det til politiet. Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce