Fyns Politi efterforsker på højtryk skudsagen onsdag aften i Vollsmose, hvor en person døde og en anden person blev hårdt såret.
Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.
Politiet bekræfter nu fem dage efter, skyderiet fandt sted, at det bunder i en konflikt mellem personer, der tilhører to grupperinger i området, som Fyns Politi kender.
Skyderiet fandt sted sent onsdag aften, hvor en 31-årig mand tilhørende den ene af de to grupperinger blev såret efter to skud i maven, og kostede en 31-årig somalisk mand livet. Siden drabet har personer, der kendte den afdøde, forklaret, at manden intet havde med det kriminelle miljø at gøre, og sådan lyder det nu også fra Fyns Politi.
- Med baggrund i efterforskningen kan jeg slå fast, at der intet er i politiets efterforskning, der på nuværende tidspunkt tyder på, at den dræbte 31-årige mand har tilhørsforhold til nogen af de to stridende grupperinger i området, siger Arne Gram, politidirektør i Fyns Politi.
Fyns Politi har fortsat gang i en lang række tekniske undersøgelser og materiale, der skal ses igennem, og der skal stadig tales med en række mennesker, inden det er muligt at klarlægge præcis, hvad der skete sent onsdag aften i sidste uge.
Visitationszone
Siden i torsdags har Fyns Politi indført visitationszone og skærpet strafzone i Vollsmose og Korsløkkeparken.
- Borgernes tryghed og sikkerhed er hel afgørende for os, og vi vil og vi kan ikke acceptere, at der bliver anvendt skydevåben, som vi har set det. Det hører ingen steder hjemme, og vi vil - sammen med vores gode samarbejdspartnere - gøre alt, hvad der står i vores magt for at imødegå denne udvikling, siger Arne Gram.
Arne Gram, politidirektør, Fyns PolitiMed baggrund i efterforskningen kan jeg slå fast, at der intet er i politiets efterforskning, der på nuværende tidspunkt tyder på, at den dræbte 31-årige mand har tilhørsforhold til nogen af de to stridende grupperinger i området.
Fyns Politi opfordrer til, at man kommer til politiet med tip, informationer, tekniske ting som f.eks. fotos, videooptagelser eller andet, der kan hjælpe efterforskningen i den rigtige retning. Tekst og billeder kan sendes anonymt via politiets hjemmeside https://politi.dk/anmeld/tip-politiet. Det kan gøres direkte fra en mobiltelefon.
Ligger man inde med videoklip kan disse sende til Fyns Politi på e-mailen: fyn@politi.dk. Her er man dog ikke garanteret anonymitet.