Annonce
Middelfart

Fyns Politi: Så mange 17-årige er taget for at køre ulovligt - uden voksen ledsager

Preben Ingemannsen, politikommissær, opfordrer til, at man ringer eller skriver til politiet, hvis man har kendskab til 17-årige, der kører rundt uden ledsager. Arkivfoto: Michael Bager.
Både den unge og ejeren af bilen får en bøde, hvis en 17-årig bliver snuppet i at køre ulovligt. Altså uden en voksen ledsager.

Nordvestfyn: Middelfart-køreskoleejeren Helle-Charlotte Rasmussen kommer onsdag med et opråb til forældre om stoppe med at lade deres 17-årige køre alene i skole.

Det er både ulovligt og ifølge køreskoleejeren til stor skade for forsøgsordningen, der giver 17-årige lov til at erhverve kørekort og efterfølgende køre bil med en voksen og erfaren ledsager ved sin side.

Hun fortæller, at der ifølge de unge er en del 17-årige, der selv kører til gymnasiet i Middelfart.

Politikommissær Preben Ingemannsen fra Fyns Politis færdselsafdeling oplyser, at der i løbet af 2018 var 28 sager på hele Fyn, hvor 17-årige er taget for at overtræde færdselsloven.

Hovedparten er sager, hvor 17-årige er snuppet for at køre uden ledsager, fortæller han.

Der er skrevet otte af den slags sager i 2019 indtil nu.

Annonce

Politiet: Skriv eller ring til os

Der er blandt andet sager fra Odense og Otterup, men der er ingen fra Middelfart Kommune, oplyser politikommissæren.

- Omfanget er virkelig svært at sige noget om. Vi ved jo af gode grunde ikke, hvor mange der kører rundt derude, siger Preben Ingemannsen, der erkender, at det ikke er den indsats, der står øverst på politiets liste:

- Hvis jeg skal være ærlig, så er det lidt mere tilfældigheder. Vi har ikke haft store, målrettede aktioner mod 17-årige på den måde, siger Preben Ingemannsen, der opfordrer til, at man ringer eller skriver til Fyns Politi, hvis man har kendskab til 17-årige, der kører ulovligt.

- Så har vi lidt nemmere ved at målrette en indsats. Der er en grund til, at man skal have en ledsager med. Det handler om trafiksikkerhed, og der er forskel på, om man er 17 eller 18 år rent udviklingsmæssigt, og hvor moden man er, påpeger han.

Ifølge Preben Ingemannsen er bødestraffen 3000 kroner til den 17-årige, mens ejeren af bilen har udsigt til en bøde på 2500 kroner for at låne køretøjet ud.

I løbet af 2019 har 186 17-årige på hele Fyn fået udstedt et kørekort.

Rigspolitiet har ifølge Middelfart Kommune ikke mulighed for at oplyse, hvor mange af de 17-årige, der bor i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce