Annonce
Odense

Fyns Politi om bander i byen: De holder lav profil

I påsken blev der røget på terrassen til Sahara Lounge, men det var næppe en fredspibe, for de to rivaliserende familier er ifølge Fyns Politi stadig i konflikt med hinanden. Foto: Nils Svalebøg
Efter flere bevidste påkørsler mellem to stridende bandegrupperinger i Odense var der i påskedagene fred og ro, men ifølge Fyns Politi betyder det ikke, at konflikten er bilagt eller løst.

Selv om der en af påskedagene blev røget stille og roligt på terrassen foran vandpibecafeen Sahara Lounge i Ørstedsgade var det næppe nogen fredspibe.

Sådan vurderer Fyns Politi konflikten mellem to stridende bandegrupperinger i Odense anført af to familier med udenlandsk baggrund, for selv om påskedagene bød på fred mellem de to grupperinger og området omkring Sahara Lounge lå fredeligt hen skal man ikke lade sig narre.

- Det er præcis, som vi har set ved tidligere bandekonflikter, nemlig at der indimellem syner fred og ro, men konflikten er ikke bilagt, og den kan bryde ud igen når som helst, siger Jesper Pedersen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi og som står i spidsen for efterforskningen af den seneste bandeeskalering i Odense.

Konflikten mellem de to familier brød ud i lys lue i ugerne op til påske med blandt andet bevidste påkørsler af hinandens biler efter flere biljagter, og mindst én person skulle også være blevet påkørt. I hvert fald blev der på en hvid Mercedes fundet skader og blodspor, mens den holdt parkeret uden for Sahara Lounge.

Annonce

Familieklaner i strid

Ifølge Fyns Politi er det den ene af de to rivaliserende grupperinger, som holder til ved vandpibecafeen i Ørstedsgade. Hvor den anden holder til er ukendt. Konflikten handler ifølge politiet om en cocktail mellem to familieklaner, der er i konflikt, krydret med kampen om narko- og hashmarkederne, og på individniveau de to grupper imellem.

Den ene af konfliktens parter er personer, som tidligere har haft relationer til Black Army. Banden nedlagde sig selv i 2017, men nogle af personerne er efter politiets opfattelse igen i en form for gruppering. Derfor kalder politiet den seneste eskalering mellem de fjendtligsindede familier for en bandekonflikt.

- Vores vurdering er, at konflikten stadig er kørende. Derfor fastholder vi presset på dem og efterforsker de episoder, der allerede har været, siger Jesper Pedersen.

Selv om våbnene nu er blevet erstattet af bevidste påkørsler med grupperingernes biler sidder en 30-årig mand stadig varetægtsfængslet efter fund af en 9 millimeter pistol med fyldt magasin i en postkasse i Granparken i Odense-forstaden Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce