Annonce
Odense

Fyns Politi og borgmester advarer borgerne mod at forsamle sig: - Bødeblokken er nu taget i brug

Politidirektør hos Fyns Politi Arne Gram og borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) gør fælles front for at mindske coronasmitten i det gode forårsvejr. Foto: Peter Ammitzbøll
Betjente vil være klar med bødeblokken i dag, hvis odenseanerne ikke overholder reglerne om at undlade at forsamle sig, og kommunale medarbejdere sendes i weekenden på gaden for at minde folk om regeringens forbud og anbefalinger.
Annonce

Odense: Solen skinner og vejret er skønt og forårsagtigt lørdag morgen, men det skal ikke give folk gode ideer til at mødes i større flokke og nyde det gode vejr sammen, lyder det i en fælles opfordring fra politidirektør ved Fyns Politi, Arne Gram, og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), som lørdag morgen holdt fælles pressemøde på Flakhaven i Odense.

Fyns Politi har over de seneste dage sendt ekstra patruljer ud på hele øen, og kommunale medarbejdere sendes i løbet af weekenden ud i Odense med mellem 100 og 150 skilte, der minder borgerne om forbuddet mod at forsamle sig og de øvrige retningslinjer, der skal mindske spredningen af corona-smitte. Samtidig har man i kommunen besluttet at lukke 12 udendørs fitnesspladser i byen.

- Det er en alvorlig situation, og nu må vi udvise fælles ansvarlighed, sammenhold og respekt, siger Arne Gram, der opfordrer til, at folk skal søge de steder, hvor der er færrest mennesker.

- Det er vigtigt og nødvendigt at holde afstand og i videst muligt omfang blive hjemme i en periode.

I følge politidirektøren er der desværre stadig en lille gruppe danskere, der endnu ikke tager situationen alvorligt, og derfor vil de fynske betjentene nu ikke længere tøve med at uddele bøder, hvis forbuddet om at forsamle sig i grupper over ti ikke overholdes.

- Vi går ind i en fase, hvor Fyns Politi vil håndhæve de forbud, som folketinget har vedtaget. Det er desværre nødvendigt at gribe til bødeblokken.

- Bødeblokken er nu taget i brug, advarer Arne Gram.

Kommunale medarbejdere vil i løbet af weekenden sætte mellem 100 og 150 skilte op, der minder om retningslinjer og forbud. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce

Løb en tur

Peter Rahbæk Juel havde den store pegefinger fremme og advarede om, at nu gjaldt det om at følge myndighedernes retningslinjer, hvis vi skal undgås en situation som i Bergamo i Italien, hvor sundhedsvæsenet er brudt sammen.

- Hvis vi skal undgå det scenarie, så er det nu, vi skal handle, siger borgmesteren, der opfordrer unge til at droppe festerne, blive hjemme og gå på de sociale medier.

- Vi har alle et kæmpe ansvar uanset som man er barn, ung eller gammel. Løb en tur et sted, hvor der ikke er så mange mennesker og tag nogle armbøjninger, råder borgmesteren.

Hold afstand i det gode vejr, og lav armbøjningerne hjemme i lejligheden eller haven, lyder opfordringen fra borgmester Peter Rahbæk Juel. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce