Annonce
Sydfyn

Fyns Politi modtog seks anmeldelser om indbrud i Svendborg

Politiet måtte flere gange til Svendborg i løbet af weekenden for at sikre sig spor i forbindelse med indbrud. Arkivfoto: Anna Dorthe Olesen

Vester Skerninge/Svendborg: Seks gange i løbet af weekenden tog Fyns Politi imod en anmeldelse om indbrud i Svendborg Kommune.

Telefonen ringede første gang fredag kort før klokken 19. Beboeren af en ejendom på Kirsebærhaven i Vester Skerninge kom hjem efter at have været væk i en uge. Vedkommende kunne se, at en gerningsmand var brudt ind og stjålet et dankort, ifølge døgnrapporten.

Klokken ni ringede en anmelder og fortalte om et indbrud i en virksomhed. Der havde ikke været nogen på stedet siden onsdag eftermiddag.

I det tidsrum var blevet stjålet flasker med spiritus, en indkøbskurv med tomme flasker. Og selvom pengekassen på stedet var tom, var den også blevet stjålet.

Lørdag klokken 13.30 ringede en person til Fyns Politi og fortalte, at mens vedkommende havde forladt sin bil i 10 minutter på St. Byhavevej, var der en, der havde stjålet hendes grå rygsæk fra bilen med en mobiltelefon i.

Klokken lørdag klokken 16 kom der endnu en anmeldelse om en stjålen rygsæk. Her havde en eller flere ukendte gerningsmænd brudt et vindue op på Porthusvej i Svendborg og stjålet en rygsæk med betalingskort fra ejendommen.

Et vindue blev også brudt op på Tværvej, fortalte en anmelder klokken 17.30. Indbruddet var sket samme dag i tidsrummet 12-16, oplyser Jens Friis Christensen fra Fyns Politi.

- Gerningsmændene har været i huset. Da vi var ude og lave en gerningsstedsundersøgelse, kunne man ikke konstatere, om noget var stjålet, fortæller han.

Søndag blev et indbrud anmeldt i en kolonihave på Graaesvej i Svendborg. Her var det blevet stjålet en mængde tøj og en computer i tidsrummet fra den 5. juli og frem til fredag den 12./Rashe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce