Annonce
Odense

Fyns Politi med opråb efter ny videovold: - Tal med jeres børn om deling af voldsvideoer

Leder af Forebyggelsesafdelingen hos Fyns Politi, Per Franch, advarer kraftigt mod at dele de voldsvideoer, som ind imellem dukker op på sociale medier. Arkivfoto: Robert Wengler
Efter flere sager, hvor videoer af voldelige overfald på unge drenge er blevet delt via sociale medier, vil Fyns Politi nu have forældrene mere på banen. - Det er fuldstændigt uacceptabelt at dele de her videoer, siger forebyggelseschef Per Franch.

Odense: Fyns Politi sender nu en kraftig advarsel til de unge, der på den ene eller anden måde er involveret i de voldsvideoer, der i de seneste måneder er blevet delt på sociale medier. Og opfordrer samtidigt alle unges forældre til at tage en snak med deres børn om alvoren i at dele videoerne.

- Det bliver helt klart noget, som vi vil sætte øget fokus på. Også i forhold til vores samarbejder med skolerne og SSP. Men jeg vil også gerne opfordre alle forældre til at tage en snak med deres børn om, hvor alvorligt det er, når man deler de her videoer og gør ydmygelsen værre. Det er fuldstændigt uacceptabelt at dele de her videoer, siger Per Franch, der er leder af Forebyggelsesafdelingen hos Fyns Politi.

Opråbet fra Fyns Politi kommer efter, at politiet i løbet af de seneste måneder har modtaget flere anmeldelser om voldsvideoer, der bliver delt på sociale medier.

Annonce


Når man oplever at blive overfaldet og ydmyget, vil man bare gerne videre og have mulighed for at glemme det, men det er jo umuligt, hvis det hele er optaget på video, som bliver ved med at blive delt.

Per Franch, leder af Forebyggelsesafdelingen hos Fyns Politi


Senest modtog politiet søndag en anmeldelse af et overfald på en 13-årig dreng fra Odense, som i starten af juli blev skubbet og slået flere gange i hovedet af to jævnaldrende dreng og en lidt ældre dreng, mens det hele blev optaget på video og delt på blandt andet Facebook.

Kan udløse hård straf

Sagerne bliver efterforsket som voldssager, men den efterfølgende deling af videoerne bliver der også brugt ressourcer på, siger Per Franch.

- Vi tager de her sager meget alvorligt. Både i forhold til dem, der er direkte involveret i videoerne, men også i forhold til dem, der deler videoerne efterfølgende. Det er også en overtrædelse af straffeloven og kan i yderste konsekvens udløse en frihedsstraf, siger Per Franch og fortsætter:

- Når man oplever at blive overfaldet og ydmyget, vil man bare gerne videre og have mulighed for at glemme det, men det er jo umuligt, hvis det hele er optaget på video, som bliver ved med at blive delt.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

På kant: Bagsiden af MeToo viser desværre en søstersolidaritet i opløsning

Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

GOG

GOG-stjerner er tv-stjerner - alle vil se ligaens to topklubber

Annonce