Annonce
Indland

Fyns Politi må droppe sager: - Jeg kan godt forstå, nogle får kaffen galt i halsen

Finn Wegner finder det øget sagspres og de hårdere prioriteringer frustrerende. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Der har været flere anmeldelser af indbrud på Fyn i 2018 sammenlignet med 2017. Det er med til, at personalet i indbrudsgruppen i Fyns Politi skal løbe hurtigere og sagerne prioriteres hårdere, erkender lederen af indbrudsgruppen.

Det er Fyns Politis indbrudsgruppe, der tager sig af efterforskningen af indbrud på Fyn. En gruppe, der har fået mere at se til i 2018 som følge af en stigning i antallet af anmeldelser af indbrud - i en grad, så det kan mærkes. Det beretter Finn Wegner, der leder gruppen.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fået mere at lave, siger han - dog uden at be- eller afkræfte den præcise forskel.

Ifølge tal fra politiets egne opgørelser og Danmarks Statistik har der været 790 flere indbrudsanmeldelser i 2018 end året før. Og det er noget, der presser politibetjentene i indbrudsgruppen. Det erkender Finn Wegner.

- Der er et øget sagspres. Personalet skal løbe hurtigere. Og som leder skal jeg lave en hårdere prioritering af, hvilke sager der skal efterforskes frem for andre, siger han.

Og det går ud over flere sager, indrømmer lederen.

- Det betyder, at der er flere sager, der ikke bliver fulgt op. Jeg kan godt forstå, at nogle vil få kaffen galt i halsen, når de læser det i avisen. Men det er bare virkeligheden, erkender han.

Annonce

Indbrud på Fyn

Tallene fra politiets og Danmarks Statistik viser, at der i 2017 var 4.460. Et tal, der var steget til 5.250 i 2018.Med en sigtelsesprocent på 12,9 procent, kommer Fyns Politi dog tæt på landsgennemsnittet på 13,1 procent.

Det er dog vigtigt at tage forbehold for, at der ikke nødvendigvis rejses sigtelse samme år, som et indbrud er anmeldt. Eksempelvis kan en ransagning i én sag føre til koster, der kan kædes samme med tidligere, uopklarede indbrud.

Hos lederen af Fyns Politis indbrudsgruppe - Finn Wegner - er meldingen, at:

- Indtil oktober 2018 lå vi godt i svinget. Fra november er det væltet med indbrudstallet.

Du kan læse mere om indbruddene på Fyn i 2018 ved at klikke her.

Kilde: Danmarks Statistik og statistik.politi.dk

Personale flyttes

Hvor mange ansatte, der er i indbrudsgruppen til at håndtere indbrudssagerne på Fyn, ønsker Finn Wegner ikke at oplyse. Ligesom han heller ikke ønsker at oplyse, om det antal har ændret sig siden 2017. Flere medarbejdere kan han dog godt bruge, fortæller han.

- Jeg kunne godt beskæftige nogle flere, uden at de ville kede sig. Men det er en samlet prioritering af alle politiopgaver, og den ønsker jeg ikke at udtale mig omkring, siger han.

Det er heller ikke noget, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj ønsker at sætte tal på.

- Vi har ikke fuldstændig faste normativer - det kan både ændre sig i opadgående og nedadgående retning. Vi kan flytte rundt for at tilgodese områder, der i en periode kan have brug for det, siger han, og erkender dog, at:

- Ligesom der fra andre områder har været prioritet personale til andre opgaver lejlighedsvist har der også været det fra indbrudsgruppen.

Prioritering rammer sager

Lars Bræmhøj står - sammen med den resterende ledelse i Fyns Politi - for at prioritere de forskellige områder. Og det er prioriteringer, han erkender, har en betydning for sager.

- Der er sager, der kommer til at ligge. Det hører med til at prioritere. Vi har de ressourcer, vi har, siger han.

Indbrudsgruppen kan berette om øget arbejdspres og sager, der ikke bliver fulgt op på. Hvad tænker du så om den prioritering?

- Akutte opgaver kommer før ikke-akutte. Personfarlig kriminalitet er også prioriteret højt. Men det er indbrud også.

Er du tilfreds med jeres prioritering på baggrund af Finn Wegners beretning?

- Vi arbejder på at skabe det bedste politi inden for de ressourcer, vi har, siger han.

Fra chefpolitiinspektøren bliver der dog også rejst en tvivl om stigningen af indbrud.

- Vi er kommet i hus med vores indbrudsmål. Jeg tror ikke, at tallene kan sammenlignes årene imellem, fordi nogle opgørelser er lavet på en anden måde i 2018 end i 2017, siger han om tallene fra politiets egne tal på statistik.politi.dk og Danmarks Statistik.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce