Annonce
Fyn

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose: - Vi vil gerne sende en klar besked til dem, der skyder

Fyns Politi fik mandag aften en anmeldelse om skyderi i Odense-bydelen Vollsmose. Nu har politiet indført visitationszone. Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix
En skudepisode i Vollsmose mandag aften får nu Fyns Politi til at indføre en visitationszone den næste måned.

Mandag aften klokken 21.59 modtog Fyns Politi en anmeldelse om skud affyret i Fyrreparken Vollsmose. Tirsdag eftermiddag har den foreløbige efterforskning understøttet anmeldelsen, og derfor har politiet netop indført visitationszone i en stor del af det østlige Odense.

Politidirektør Arne Gram ser alvorligt på sagen:

- Det er en meget alvorlig situation, når der skydes på åben gade, hvor uskyldige borgere færdes, og derfor har vi besluttet at indføre visitationszone i området. Visitationszonen giver os bedre mulighed for at finde de våben og de personer, der bruger disse våben. Vi vil gerne sende en klar besked til dem, der skyder, og dem der skaber utryghed om, at vi ikke vil acceptere det. Samtidig vil vi gerne vise beboerne i området, at vi er til stede, og at vi gør, hvad vi kan, for at genskabe trygheden i Vollsmose, siger han i en pressemeddelelse.

Visitationszonen gælder fra den 17. december klokken 14.00 og fire uger frem til den 14. januar klokken 14.00.

Annonce
Visitationszonen går fra Martinsminde havekoloni/Hindehøjen i nord, langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej mod øst, Nyborgvej og Munkerisvej til Ejby Møllevej mod syd og mod vest: Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade. Kort: Fyns Politi

Ingen anholdte

Efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen bekræfter, at de har indbragt et køretøj til nærmere undersøgelser efter skyderiet:

- Vi har været i gang med efterforskningen siden i går aftes, og vi har gjort nogle fund, som understøtter vores formodning om, at der har fundet en skudepisode sted. Vi har blandt andet indbragt nogle køretøjer til nærmere undersøgelse, men vi kan af hensyn til vores efterforskning ikke sige mere.

Fyns Politi har ikke anholdt nogen i sagen og har ej heller meldinger om ramte eller sårede personer.

- Vi står med en konflikt mellem to grupper, hvor vi kender personkredsene særdeles godt. Derfor fortsætter vi selvfølgelig efterforskningen, så vi kan finde de ansvarlige for skyderiet. Vi kunne dog godt tænke os at tale med nogle beboere i området, da vi tænker, at nogen må have set eller hørt noget i eller omkring Fyrreparken ved 22-tiden mandag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce