Annonce
Indland

Fyns Politi: Hvis det virker uldent, er det nok uldent

Arkivfoto: Michael Bager

Fyns Politi bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at det har modtaget flere anmeldelser om bedrageri, der skulle være begået af telemarketingvirksomheden Call Solutions. Politiet opfordrer til, at man tænker sig ekstra godt om, når man handler med virksomheder, man ikke kender.

I løbet af foråret har telemarketingfirmaet Call Solutions bestilt PH-lamper og PH-kogler hos en række fynske belysningsforhandlere. I alle tilfælde har virksomheden modtaget varen med en faktura, som de efterfølgende ikke har betalt.

Det har fået flere af belysningsforhandlerne til at melde forholdene til Fyns Politi, som overfor Fyens Stiftstidende bekræfter modtagelsen af flere anmeldelser på den konkrete virksomhed.

- Vi skal nu undersøge, om der er sket noget strafbart, siger Kim Strømvig fra Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Han vil på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de konkrete anmeldelser.

Annonce

Tænk dig ekstra godt om

Han benytter dog lejligheden til generelt at opfordre alle til at tænke sig ekstra godt om, når de handler med personer eller virksomheder, de ikke kender på forhånd.

- Først og fremmest handler det om, at man har tiltro til den, man handler med. Hvis man er i tvivl, skal man sikre sig, at man får pengene med det samme, siger han og fortsætter:

- Hvis man kommer frem til en kunde, der fortæller én, at han ikke lige har pengene på sig, eller at han lige skal i banken først, skal man tænke sig om. Hvis situationen tilsiger, at der er et eller andet uldent i det, så er der almindeligt vis også noget uldent.

Han fortæller samtidig, at politiet oftest modtager anmeldelser fra forbrugere, der ikke har modtaget en vare, som de har betalt for. Modsat tilfældet med Call Solutions, der tilsyneladende modtager varer uden at betale for dem.

- Mange gange er det den anden vej rundt, hvor folk falbyder et eller andet til salg, som de reelt ikke sælger. Det her er derfor ikke det, vi ser mest af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce