Annonce
Nordfyn

Fyns Politi har modtaget fem og ikke 12 anmeldelser fra Radwan Hussain

De fem gange, Fyns Politi har modtaget en anmeldelse fra Radwan Hussain, er de hver eneste gang rykket ud til gerningsstedet. Foto: Jonas Andersen
Butiksejer Radwan Hussain siger, at han har haft indbrud eller forsøg på indbrud omkring 12 gange. Fyns Politi har modtaget fem anmeldelser og er hver gang rykket ud.

Otterup: Butiksejer Radwan Hussain har fortalt, at han har haft indbrud eller forsøg på indbrud omkring 12 gange, siden han for et års tid siden åbnede Ibos Minimarked i Otterup.

Radwan Hussain er udfordret med at tale og forstå dansk, og hvis de 12 sager holder stik, må det konstateres, at der er gået et eller andet galt med at anmelde og få registeret hændelserne hos Fyns Politi.

På foranledning af avisen har Fyns Politi undesøgt sagen og fastslår, at de har modtaget fem anmeldelser fra Radwan Hussain. I et skriftligt svar lyder det:

- Fyns Politi har modtaget anmeldelser om i alt fire indbrud og et indbrudsforsøg i Ibos Minimarked fra forurettede. Efterforskningen af det seneste indbrud, der blev begået den 9. juni 2019, er i øjeblikket i fuld gang. I de øvrige sager er efterforskningen stoppet, fordi der ikke er fundet tekniske spor, overvågningsbilleder eller vidner, der kunne komme med afgørende oplysninger til sagen. I samtlige fem sager har Fyns Politi været ude på gerningsstedet for at foretage gerningsstedsundersøgelse.

Annonce

Har talt med Radwan

Ydermere oplyser Fyns Politi, at de onsdag "har haft en tryghedsopfølgende samtale med forurettede om de fire indbrud samt det ene indbrudsforsøg, politiet har modtaget anmeldelse om."

Fyns Politi ønsker ikke at forholde sig til sagen udover det skriftlige svar. Forklaringen er, som de skriver:

- At det er fast praksis, at der udvises tilbageholdenhed under valg/regeringsdannelse på sager af politisk betydning, så derfor har vi kun mulighed for at give et skriftligt svar.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce