Annonce
Odense

Fyns Politi har anholdt mand for medvirken til drab i Vollsmose

Egeparken i Vollsmose var kort før midnat 24. juni scene for flere skyderier mellem to grupperinger. Et af skuddene ramte den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som tilfældigt var på stedet. I sidste uge gik Fyns Politi ud med en stor mængde oplysninger og overvågningsbilleder fra aftenen, og fredag formiddag har politiet meddelt, at en 25-årig mand er blevet anholdt, fordi han mistænkes for medvirken til drabet på Abdinur Mohamed Ismail. Arkivfoto: Michael Bager.
En 25-årig mand er blevet anholdt og sigtet for medvirken til drabet på en 31-årig mand ved Egeparken i Odense sent om aftenen 24. juni.
Annonce

Vollsmose: En 25-årig mand fra Odense er fredag blevet anholdt og sigtet for medvirken til drab på en 31-årig mand, der tilfældigt befandt sig i skudlinjen, da der blev affyret flere skud ved Egeparken sent onsdag aften 24. juni. Foruden den 31-årige mand, som døde af skuddet, blev en anden 31-årig mand samme aften ramt og såret af flere skud.

Den 25-årige mand fremstilles i et grundlovsforhør fredag klokken 14, hvor anklageren vil bede om lukkede døre.

Fyns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der ventes flere anholdelser i sagen.

- Jeg kan ikke komme ind på detaljer i efterforskningen, men vi har nu lagt så mange brikker i puslespillet, at jeg ikke er i tvivl om, at vi meget snart anholder flere i sagen. Som vi tidligere har fortalt, så har vi en meget klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, nemlig den ret lave mand på billederne fra tunnelen. Vi er faktisk ret sikre på, hvem han er, og derfor har vi lige nu vores søgelys rettet mod ham, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Af hensyn til efterforskning kan han ikke komme yderligere ind på, hvad politiet bygger sine formodninger på.

Annonce

Tavs om tilhørsforhold

Vicepolitiinspektøren ønsker af samme grund heller ikke at oplyse, om den anholdte 25-årige mand er en af de personer, man kan se på videoerne, eller om han har tilknytning til Vollsmosegruppen.

- Jeg kan ikke komme ind på, hvilken gruppe, han hører til. Han er fra Odense, og det er dét, vi kan oplyse på nuværende tidspunkt, siger han til Fyens.dk.

Er anholdelsen sket på baggrund af tip fra borgere eller jeres egen efterforskning?

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på. Det er den samlede efterforskning, der har ført til anholdelsen. Det omfatter både tip fra borgere, videoer og billeder og så videre.

Hvad er det, han er sigtet for, hvordan har han medvirket?

Den endelige sigtelse ligger hos anklagemyndigheden, som er ved at forberede den inden grundlovsforhøret.

I offentliggjorde forleden, at I havde fundet to skydevåben i Odense Å, som blev brugt af de to personer fra Korsløkkegruppen på scooteren. Hvad med drabsvåbnet?

Jeg kan ikke sige yderligere om selve efterforskningen end det, vi har sendt ud.

Annonce

Har stadig brug for oplysninger

Politiet offentliggjorde i sidste uge en stor mængde oplysninger og videoovervågning fra Egeparken i håb om, at det ville give politiet brugbare tip om gerningsmændene. Og selvom politiet nu har anholdt en person, er oplysninger fra borgerne stadig meget velkomne.

- Vi har stadig brug for billeder, videoer og oplysninger, som man måtte være i besiddelse af. Det er meget vigtigt, at vi får alt ind til os. For hver gang, vi får en ny video – måske filmet fra en ny vinkel – så er der en brik, der bidrager til det samlede puslespil, siger Jesper Pedersen.

Politiet søger især oplysninger om de mænd, der løb gennem tunnellen under Egeparken 150 (se videoen herunder) samt de to mænd på scooteren - med relation til en gruppe fra Korsløkkeparken - der skød og sårede en 31-årig mand med relation til en gruppe fra Bøgetorvet i Vollsmose, den anden af de stridende grupperinger.

Men også den lave mand, der er udpeget som drabsmanden og nu er i politiets søgelys, vil politiet gerne have yderligere oplysninger om.


Jeg vil også pointere, at vi vil beskytte vidner og deres oplysninger med alle de værktøjer, vi har til vores rådighed.

Vicepolitiinspektør Jesper Pedersen, Fyns Politi


Jesper Pedersen beder derfor igen borgerne om at hjælpe politiet med videoer, billeder og oplysninger i sagen.

- Vi har forsat brug for al den hjælp, vi kan få, så vi kan få underbygget vores efterforskning så effektivt som overhovedet muligt. Det er vigtigt for mig at understrege, at borgerne både kan ringe på 114, sende os mail og kontakte kollegerne direkte på vores nærstation i Vollsmose.

- Jeg vil også pointere, at vi vil beskytte vidner og deres oplysninger med alle de værktøjer, vi har til vores rådighed, siger Jesper Pedersen.

Politiet opfordrede også i sidste uge vidner og andre med oplysninger om hændelserne 24. juni om at kontakte politiet, men gjorde samtidig opmærksom på, at politiet ikke kan bruge anonyme tip i efterforskningen.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce