Annonce
Assens

Fyns Politi fløj med droner i Assens: Skulle finde båd i marinaen og genstande i toppen af skibsværftets kran

Politiassistenterne Christoffer Jacobsen og Marlene Hansen øver sig i at styre dronen på naturområdet Jordbassinerne i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Fyns Politi tager droner i brug i arbejdet næsten hver dag. Tirsdag trænede politiansatte deres færdigheder ved havnen i Assens.

Assens: Mandag var makkerparret Bjarne Puggaard og Per Storm Hougaard fra Fyns Politi på en opgave ved Odense Kanal, hvor der var mistanke om forurening.

De sendte straks en drone til vejrs for at dokumentere forholdene, og på baggrund af billederne kunne Per Storm Hougaard og Bjarne Puggaard give myndighederne en detaljeret beskrivelse af den aktuelle forureningssituation.

Søndag eftermiddag var en indsatsleder fra Fyns Politi på pletten, da der opstod lynbrande i to huse i Ejby.

Annonce

Indsatslederen hentede en drone i bilen, og ved hjælp af dronens termiske - varmesøgende - kamera kunne han konstatere, at der ikke kun var ualmindeligt varmt i tagetagen på et af husene, men at også  husets skunk var overophedet. Oplysningerne gav han straks videre til Beredskab Fyn, der nu kunne målrette sin slukningsindsats på baggrund af oplysningerne.

For fire år siden begyndte Fyns Politi at tage droner i anvendelse i det operative arbejde. I dag benytter politiet dronerne til forskellige opgaver som eftersøgninger af demente personer, i forbindelse med biluheld og ved for eksempel fodboldkampe eller demonstrationer.

Og Fyns Politi bliver hele tiden dygtigere til at anvende dronerne i det daglige arbejde. I dag har omkring 20 ansatte hos Fyns Politi enten et lille eller et stort kørekort til at flyve med droner.

Fjernpiloter på opgave

Tirsdag var et hold fjernpiloter fra Fyns Politi på et vedligeholdelseskursus i Assens for at skærpe deres kompetencer og færdigheder. Det foregik på flere lokationer omkring havnen i Assens, hvor deltagerne skulle løse forskellige opgaver to og to.

- Fyns Politi var en slags pilotprojekt på droneområdet. I dag har vi dronerne med i vores indsatskøretøjer, som er på farten hvert eneste minut døgnet rundt og 365 dage om året. Det betyder, at vi kan få dronen i luften på ganske kort tid og benytte den i operationelle indsatser, fortæller indsatsleder og politikommissær Bjarne Puggaard, der selv bor i Assens.

Politikommisær Bjarne Puggaard var selv klatret op i toppen af Assens Skibsværfts kran for at lægge en snedig opgave til deltagerne i Fyns Politis vedligeholdelseskursus for dronepiloter. Foto: Søren Plovgaard

Politiassistenterne Christoffer Jacobsen og Marlene Hansen var tirsdag formiddag sammen om at løse droneopgaver på den nordlige del af naturområdet Jordbassinerne i Assens, hvor der var plads til at folde sig ud uden at forstyrre områdets rige fugleliv eller skabe for meget opsigt.


I dag har vi dronerne med i vores indsatskøretøjer, som er på farten hvert eneste minut døgnet rundt og 365 dage om året.

Indsatsleder Bjarne Puggaard


- Vi har fløjet det seneste halvandet års tid, og vi har begge det lille dronekørekort. Nogle af dagens opgaver er ret svære, fortalte Marlene Hansen og Christoffer Jacobsen.

Fyns Politi havde seks droner med til Assens. Her er en af dem. Foto: Søren Plovgaard

Bjarne Puggaard havde blandt andet placeret nogle genstande i toppen af Assens Skibsværfts store kran, og kursusdeltagerne skulle også finde frem til en båd i Assens Marina samt dokumentere indsejling i havnen.

Bjarne Puggaard oplyste, at Fyns Politi nu næsten dagligt har en eller flere droner i brug.

Per Storm Hougaard fra Fyns Politi studerer skærmen til en drone. Foto: Søren Plovgaard

- Vi har ret vide rammer for droneflyvning, og i vores daglige virke har vi næsten ingen begrænsninger, fordi vi ofte er omfattet af nødret, sagde Bjarne Puggaard, der sendte en tak til Assens Kommune for at have stillet et område til rådighed for Fyns Politis vedligeholdelseskursus.

Politiassistenterne Christoffer Jacobsen og Marlene Hansen dannede arbejdspar på dronekurset. Foto: Søren Plovgaard

Fyns Politi og droner

Droneprojektet i Fyns Politi begyndte i 2017.

Fyns Politi har samarbejdet med SDU omkring vidensdeling af droner. Fyns Politi samarbejder desuden med Beredskab Fyn, Hjemmeværnet og en række tech-virksomheder.

Hos Fyns Politi har omkring 20 ansatte i øjeblikket enten et stort eller lille kørekort til droneflyvning.

Tirsdag var flere ansatte på et vedligeholdelseskursus omkring havne- og strandarealerne i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce