Annonce
Debat

Fyns Politi er ikke klar - hjælp dem: Hvad skal de nye lokale betjente lave på Vestfyn?

Lokalredaktør Daniel Kofoed, Fyens Stiftstidende i Assens. Privatfoto.

Vi kender det alle sammen.

Det er en befrielse at hakke af på to do-listen, når indkørslen er luget for ukrudt, hækken er klippet, og græsset er slået.

Aaarh, det er skønt.

Annonce

Det gode ved do-listen er, at man kan prioritere sine opgaver i en travl og presset hverdag, og man bliver fyldt med stor tilfredsstillelse, når punkterne bliver krydset af én efter én.

Hjælp os med at lave en to do-liste til de fem nye betjente, der flytter ind i den nye nærpolitistation i Assens.

For en håndfuld dage siden meldte Fyns Politi ud, at nærpolitistationen som ventet åbner i den nuværende politibutik. Mindst fem betjente skal sikre en åbningstid på mindst 15 timer om ugen. Det var umiddelbart gode nyheder for Assens, som Fyns Politi berettede om i en pressemeddelelse sendt ud onsdag aften klokken 19.20.

Men det var en meddelelse uden det store indhold. Eneste reelle nyhed er, at nærstationen åbner på et endnu ukendt tidspunkt til sommer. Resten blev fortalt, da den nye politiaftale blev indgået på Christiansborg 15. december 2020.

Og de fleste af os havde gættet, at Fyns Politi rykker ind i de 926 kvadratmeter, som det lejer på rådhuset i Assens for 450.000 kroner (2011-priser, red.) om året, og hvor der både er plads til cirka 20 medarbejdere, en detention og et garageanlæg.

Der er store forventninger til Fyns Politi, når ordensmagten udstationerer en håndfuld betjente fra politigården i Odense i den vestfynske købstad. Flere læsere kom da også hurtigt til tasterne, da vi opfordrede til at melde ind, hvis man har ønsker til, hvad de lokale betjente så skal lave.

Når der bliver sendt en pressemeddelelse ud, står folk ofte i kø for at udtale sig. Sådan var det ikke med politidirektør Arne Gram , der - ifølge kommunikationsafdelingen - mente, at det var for tidligt at sige mere konkret, og det var faktisk lidt skuffende.


Når der bliver sendt en pressemeddelelse ud, står folk ofte i kø for at udtale sig. Sådan var det ikke med politidirektør Arne Gram , der - ifølge kommunikationsafdelingen - mente, at det var for tidligt at sige mere, og det var faktisk lidt skuffende

Daniel Kofoed, lokalredaktør


Politiet er tilsyneladende midt i en proces, hvor det skal finde hoved og hale i, hvordan nærpolitistationen i Assens skal fungere, og det er forståeligt, at der ikke er styr på alle detaljer endnu. Blandt andet skal åbningstiden jo fordeles ud over ugen, og de rette medarbejdere skal enten selv række hånden i vejret eller blive prikket på skulderen. Derudover skal man finde ud af, hvad de helt konkret skal få dagen til at gå med.

Det er selvfølgelig en opgave for Fyns Politi at lægge vagtplaner og lave arbejdssedler, men det burde have været muligt at sætte bare lidt flere ord på, hvad borgerne i Assens og resten af kommunen kan forvente sig, når de fem betjente snart pakker flyttekasserne ud.

Det ændrer dog ikke på, at vi gerne vil give Fyns Politi den bedst mulige modtagelse. Derfor går vi - sammen jer læsere - i gang med at lave en to do-liste, hvor alle store og små input er velkomne.

Eksempelvis foreslår Tine Ellis Jensen, at der bliver aftenåbent, så man har mulighed for at anmelde hærværk og indbrud, mens Lene Elisabeth Kristensen gerne ser, at betjentene giver et nap med at finde bortløbne hunde og katte, og Per Mølgaard Lynge Nederlund er bekymret for, hvordan patruljeringen om natten kommer til at være.

Hvad skal politiet lave, når nærpolitistationen åbner?

Send dit input til dako@fyens.dk eller post et indlæg i kommentarfeltet, hvis du læser denne kommentar på Fyens.dk.

Så samler vi sammen og overrækker den lange liste til politiledelsen, der forhåbentlig kan blive inspireret - så man når at blive klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce