Annonce
Indland

Fyns Politi efterforsker dykkers død: Afhøringer, ligsyn og undersøgelse af dykkerudstyr venter

Af hensyn til de pårørende og af forsikringsmæssige årsager efterforsker politiet en 21-årig dykkers død, selvom dødsfaldet betragtes som en ulykke. Foto: Michael Bager

Fyns Politi er ved at få klarlagt omstændighederne ved den drukneulykke, der søndag eftermiddag kostede en 21-årig mand livet.

Annonce

Fyns Politi er i gang med de undersøgelser, som skal afklare, hvorfor og hvordan en 21-årig mand fra Morud på Nordfyn kunne omkomme, da han med to andre dykkede mellem Ærø og Als søndag eftermiddag.

- Vi skal have en undersøgelse af hele seancen derude, og de, der har været med ude at dykke, skal afhøres igen. De er selvfølgelig også berørte af det her. Og så skal vi se på, om der var nogle fejl på det dykkerudstyr, han havde med, og om der var fejl i den måde, de dykkede på, siger Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Allerede nu kan det fastslås, at der ikke var noget mistænkeligt, der ledte til hændelsen, oplyser politiet.

- Det er simpelthen en tragisk ulykke. Det er det, vi nu arbejder ud fra, og der vi har lagt 95 procent af vores energi, siger Hans Jørgen Larsen.

Alligevel arbejder politiet målrettet videre med sin efterforskning,

- Det gør vi selvfølgelig for at de pårørende kan få ro i sjælen i forhold til, hvad det er, der er sket. Og så er det også den rent forsikringsmæssige del, at finde ud af, hvordan det er foregået, siger han.

Annonce

Kan trække ud

Yderligere foretages der mandag et retslægeligt ligsyn af den unge mand, oplyser Fyns Politi. Her skal politiet og en embedslæge finde ud af, om der skal laves en retslægelig obduktion af den 21-årige. Her vil det blandt andet blive undersøgt, om der er forhold ved den 21-åriges helbred, som kan forklare ulykken.

Hvad angår undersøgelsen af dykkerudstyret, kan det trække ud:

- Det er ikke noget, man får undersøgt fra en dag til en anden. Det kunne man måske godt, hvis man skønnede, der var sket noget kriminelt, og vi skulle ud at anholde nogen, men det er jo ikke tilfældet her. Derfor tager vi den tid, der skal til.

Hvornår der er et endeligt svar på, hvad der skete, da den 21-årige omkom, er svært at spå om. Det kan ligge fra flere dage til flere uger væk, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Annonce

Forsvandt på 25-meters dybde

Den 21-årige havde med to andre dykkere fra dykkerklubben Narhvalen forsøgt at dykke ned til vraget af en tysk motortorpedobåd fra 2. verdenskrig på 32 meters dybde.

Omkring 25 meter nede havde den 21-årige med fagter givet udtryk for, at han ville stige op. Herefter fortsatte de to andre dykkere til vraget. Og da de kort tid efter vendte tilbage til overfladen var den 21-årige forsvundet.

Efter en større eftersøgning blev den 21-årige klokken 19.57 fundet død af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce