Annonce
Indland

Fyns Politi efterforsker dykkers død: Afhøringer, ligsyn og undersøgelse af dykkerudstyr venter

Af hensyn til de pårørende og af forsikringsmæssige årsager efterforsker politiet en 21-årig dykkers død, selvom dødsfaldet betragtes som en ulykke. Foto: Michael Bager

Fyns Politi er ved at få klarlagt omstændighederne ved den drukneulykke, der søndag eftermiddag kostede en 21-årig mand livet.

Fyns Politi er i gang med de undersøgelser, som skal afklare, hvorfor og hvordan en 21-årig mand fra Morud på Nordfyn kunne omkomme, da han med to andre dykkede mellem Ærø og Als søndag eftermiddag.

- Vi skal have en undersøgelse af hele seancen derude, og de, der har været med ude at dykke, skal afhøres igen. De er selvfølgelig også berørte af det her. Og så skal vi se på, om der var nogle fejl på det dykkerudstyr, han havde med, og om der var fejl i den måde, de dykkede på, siger Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Allerede nu kan det fastslås, at der ikke var noget mistænkeligt, der ledte til hændelsen, oplyser politiet.

- Det er simpelthen en tragisk ulykke. Det er det, vi nu arbejder ud fra, og der vi har lagt 95 procent af vores energi, siger Hans Jørgen Larsen.

Alligevel arbejder politiet målrettet videre med sin efterforskning,

- Det gør vi selvfølgelig for at de pårørende kan få ro i sjælen i forhold til, hvad det er, der er sket. Og så er det også den rent forsikringsmæssige del, at finde ud af, hvordan det er foregået, siger han.

Annonce

Kan trække ud

Yderligere foretages der mandag et retslægeligt ligsyn af den unge mand, oplyser Fyns Politi. Her skal politiet og en embedslæge finde ud af, om der skal laves en retslægelig obduktion af den 21-årige. Her vil det blandt andet blive undersøgt, om der er forhold ved den 21-åriges helbred, som kan forklare ulykken.

Hvad angår undersøgelsen af dykkerudstyret, kan det trække ud:

- Det er ikke noget, man får undersøgt fra en dag til en anden. Det kunne man måske godt, hvis man skønnede, der var sket noget kriminelt, og vi skulle ud at anholde nogen, men det er jo ikke tilfældet her. Derfor tager vi den tid, der skal til.

Hvornår der er et endeligt svar på, hvad der skete, da den 21-årige omkom, er svært at spå om. Det kan ligge fra flere dage til flere uger væk, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Forsvandt på 25-meters dybde

Den 21-årige havde med to andre dykkere fra dykkerklubben Narhvalen forsøgt at dykke ned til vraget af en tysk motortorpedobåd fra 2. verdenskrig på 32 meters dybde.

Omkring 25 meter nede havde den 21-årige med fagter givet udtryk for, at han ville stige op. Herefter fortsatte de to andre dykkere til vraget. Og da de kort tid efter vendte tilbage til overfladen var den 21-årige forsvundet.

Efter en større eftersøgning blev den 21-årige klokken 19.57 fundet død af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce