Annonce
Fyn

Fyns Politi: Drop sommerhuset og turen til stranden i påsken

Hold afstand, også på stranden og i parkerne, lyder rådet, selv om det er påske, forår og solskin. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Endnu et markant opråb fra politidirektør om at droppe påsketuren i kampen for at stoppe spredning af coronavirus. Bliv hjemme, lyder opfordringen.

Det dufter af forår, og mens påsken lige er begyndt er det fristende at tage i sommerhus, på stranden eller i skoven, men lad være. Udskyd det til senere.

Sådan lyder det fra Fyns Politi ved indgangen til en påske, som uden tvivl vil gå over i historiebøgerne som den, hvor flest mennesker var hjemme og coronavirussen lammede hele verden.

- Mange tager i sommerhus, når påskeferien står for døren. Men man skal grundigt overveje, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at gøre lige nu. Lad ikke utålmodigheden tage over, men hold ud og hold fast, siger Arne Gram, politidirektør i Fyns Politi.

Fyns Politi opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger om ikke at forsamles mere end højst 10 personer samme sted, og ikke transporterer sig unødigt rundt i landet. Derfor henstiller politiet også til, at man grundigt overvejer, om påskeferien i sommerhuset, eller ophold i sommerhuset i den nærmeste fremtid generelt, kan udskydes til et senere tidspunkt.

- Det handler om at bryde smittekæderne - og ikke sætte nye i gang. Ved at blive hjemme og ikke omgås nye mennesker hele tiden, er der bedre chancer for, at vi ikke spreder smitten unødigt, og det er det vigtigste lige nu, lyder det fra politidirektøren.

Annonce

Bliv væk fra stranden

Nu er det ikke alle, som er sommerhusejere, så rådet om at holde sig væk gælder også strande, parker og andre naturområder, som vi gerne søger hen til, når det er godt vejr, og med en vejrudsigt med gode temperaturer, sol og forårsvejr kunne det sagtens være én af mange familiers planer i disse dage.

Vil man ud i den friske luft for at gå en tur opfordrer politiet også til, at man finder alternative ruter til gåturen, eller at man vender om, hvis stranden eller parken allerede er tæt fyldt med mennesker.

Tidligere har myndighederne opfordret til, at man undgår de store familie-påskefrokoster, men at man passer på ikke at smitte andre ved at blive hjemme. Også af den grund har DSB reduceret antallet af afgange, ligesom man helt har fjernet de billige Orangebilletter før, under og efter påsken.

Også Flixbus, som kører mellem Fyn, hovedstadsområdet og Jylland har reduceret antallet af afgange hen over de kommende dage, fremgår det af busselskabets hjemmeside.

Bødeblokken er klar

Fyns Politi har i påsken heller ikke pakket bødeblokken langt væk, hvis borgere eller butikker ikke overholder reglerne.

- Vi har vejledt rigtig mange borgere, og rigtig mange har forstået de nye regler. Men der er stadig enkelte, som ikke vil rette sig efter reglerne. Støder vi på dem, ja så kommer bødeblokken altså meget hurtigt frem, advarer politidirektøren.

Siden den 13. marts har Fyns Politi givet 10 bøder, blandt andet til et bordel, en vandpibecafé og flere værtshuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce