Annonce
112

Fyns Politi delte første coronabøde ud: Værthusejer holdt åbent trods forbud

Værtshuse må ikke holde åbent som følge af smittefaren fra coronavirussen. Derfor skrev Fyns Politi en bøde ud på 5000 kroner til et værtshus i den nordlige del af Odense, som trodsede forbuddet. Arkivfoto

En værtshusejer i det nordlige Odense fik fredag aften som den første en bøde af Fyns Politi på 5.000 kroner for at servere øl, trods forbuddet mod at holde åbent på grund af coronavirussen.

- Da betjentene kom ud til stedet, kunne de se, at der var tændt stearinlys inden for, og da de kom ind, sad der seks personer og drak øl. Derfor fik ejeren af værtshuset en bøde, og vi lukkede efterfølgende stedet, fortæller vagtchef Ehm Christensen fra Fyns Politi.

Han ønsker ikke at fortælle, hvilket værtshus der er tale om, men fra i onsdags har en ny skærpet lovgivning betydet, at landets storcentre, natklubber, diskoteker, værtshuse, restauranter, cafeer og andre typer af spisesteder skal holde lukket på grund af smittefaren fra coronavirus.

Dette tiltag er suppleret af et nyt forsamlingsforbud, som indebærer, at man ikke må samles mere end 10 personer, hverken ude eller inde.

- Men da der kun sad seks og drak øl, slap de for en bøde. Hvis der havde været mere end 10, havde de alle sammen fået en både, fortæller Ehm Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce