Annonce
Nordfyn

Hunde-lufter fandt ni dumpede kattekillinger i tapet papkasse

Her ses nogle af killinger, der blev dumpet i en papkasse i Bogense. Foto: Fyns Internat.
Fyns Internat kommer med opsang på Facebook, efter at ni kattekillinger er blevet efterladt i en tapet papkasse i Bogense mandag aften. Og det er langt fra et sjældent syn, lyder det fra internatet.

Bogense: Mandag aften kl. 18.40 kom en hundelufter forbi en papkasse med mjavende lyde på Huggetvej i Bogense. Papkassen var tapet til, og indeholdte ni kattekillinger på tre-fire uger.

De blev af hundelufteren bragt til Fyns Internat i Ejby, som nu efterlyser en, måske to kattemødre, der savner deres unger og som ”trænger til at komme af med den mælk, der må spænde i brysterne”.

Fyns Internat skriver på deres Facebook-side, at kattekillingerne ved ankomst til internatet var meget varme efter opholdet i kassen, og at de også var meget sultne. Og så har de en besked til ’dumperen’:

- Til dig der skilte mor og killinger ad: Går du ned og får neutraliseret missemor nu? Næppe! Så om nogle måneder har du samme problem igen. Men måske du også synes, at andre skal tage ansvar for dem? Del gerne, hvis du heller ikke synes, at det er i orden at dumpe små forsvarsløse dyr.

Katerina Egelund er souschef på Fyns Internat, og hun fortæller, at de dagligt modtager nye hold killinger:

- Alene i dag (tirsdag, red.) har jeg fået to-tre hold ind. I den her sæson, hvor der bliver født rigtig mange killinger, fordi katte føder fra forår til efterår, der får vi cirka 70 til 100 killinger og katte ind om ugen.

Annonce
Alle ni killinger har nu fået nye ejere, og de kommer derfor nu forhåbentlig i mere trygge hænder. Foto: Fyns Internat

Tag ansvar

Hun efterlyser derfor, at katte får en højere status, og at katteejere tager deres ansvar seriøst.

- Vi ser gerne, at der bliver lavet lovgivning omkring det her, for så længe der ikke er det, så er det jo op til ejerne at sørge for at tage ordentligt vare på deres katte. Så det er klart ønskværdigt, at kattene fik en højere status og at der kommer en lovgivning omkring, at man som katteejer skal tage ansvar. Men det er jo lidt ønsketænkning, og derfor prøver vi først og fremmest at slå et stort slag for, at folk får neutraliseret deres hunkat.

Katerina Egelund fortæller tirsdag eftermiddag, at de ni killinger fra Bogense er blevet delt op i to hold, fordi der iblandt var seks ”bittesmå killinger”, som er kommet ud til en flaskeplejefamilie, hvor de får modermælkserstatning på flaske.

De sidste tre er tirsdag eftermiddag på vej ud til en almindelig plejefamilie, fordi de er store nok til at begynde at spise lidt fast føde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce