Annonce
Assens

Fyns højeste punkt er én meter lavere: Naboen Carsten er fløjtende ligeglad - han deler helt vildt mange flyers ud

Frøbjerg Bavnehøj er én meter lavere, viser en ny måling, men det har ingen betydning for den nærmeste nabo, Carsten Lindegaard. Foto: Daniel Kofoed
For nylig kom det frem, at Frøbjerg Bavnehøj er et 'muldvarpeskud' lavere end det, der står i historiebøgerne. Men det rører ikke naboen Carsten Lindegaard, der spiller en vigtig rolle i turistattraktionen.

Frøbjerg: Naboen Carsten Lindegaard har et helt særligt forhold til Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj.

Udover at dele indkørsel med den kendte naturattraktion, så er han ansat af Naturstyrelsen til at hejse flaget i stangen på toppen en håndfuld gange om året.

Desuden skal han forsyne standeren i det såkaldte spisehus med brochurer. Og det er blevet til rigtig mange ture over indkørslen det seneste år.

Annonce

Tre kasser har han tømt, og han har talt til 750 brochurer i hver kasse. Han plejer ellers kun at bruge én kasse årligt.

- Der har været rigtig mange mennesker hele året, fortæller Carsten Lindegaard, der giver coronakrisen skylden for det store rykind.

Stadig Fyns højeste

For et par uger siden besteg Danmarks Radio bjergtoppen med borgmester Søren Steen Andersen (V) og direktør i Udvikling Assens, Kristine Lawaetz Lyngbo. Også en landmåler var med, og her blev det fastslået, at Fyns højeste punkt er omkring én meter lavere end det, der står skrevet i historiebøgerne.

Ifølge Visit Assens er Frøbjerg Bavnehøj derfor nu skrumpet til blot 130,1 meter, stadig Fyns højeste. Det har ingen betydning for flagpasseren og brochure-uddeleren Carsten Lindegaard.

- Det er ikke noget, vi tænker på overhovedet. Bavnehøjen flytter sig jo ikke. Man havde jo ikke moderne måleudstyr dengang, siger Carsten Lindegaard, der på trods af de mange bjergturister er vældig godt tilfreds med at bo ved siden af Fyns højeste punkt.

- Vi nyder det. Selvfølgelig kommer der nogle knægte og kører racerløb, men vi har overhovedet ingen problemer, og vi oplever ingen gener, konstaterer naboen.

Frøbjerg Bavnehøj er en meter kortere, end man hidtil har troet. Det er dog forsat Fyns højeste punkt. Foto: Visit Assens


Vi nyder det. Selvfølgelig kommer der nogle knægte og kører racerløb, men vi har overhovedet ingen problemer

Carsten Lindegaard, nabo


Annonce

En sjov, dårlig nyhed

Direktør i Udvikling Assens, Kristine Lawaetz Lyngbo, er svært begejstret for den megen medieomtale, Frøbjerg Bavnehøj har fået på det seneste.

- Det er en dårlig nyhed, der er lidt sjov.  Dermed bliver det en god nyhed.  Vi tager det med et glimt i øjet, siger direktøren, der nikker ja til, at omtalen også har stor reklameværdi, som slet ikke er til at betale.

Udvikling Assens har sørget for at rette højden de steder, som man har adgang til - det er op til de statslige myndigheder at rette på eksempelvis infostandere på selve bavnehøjen, da Frøbjerg Bavnehøj og det 12 hektar store omkringliggende område hører under Naturstyrelsen.

Udvikling Assens har desuden i starten af året fået trykt 30.000 turistbrochurer, hvor den "forkerte" højde" er nævnt.

- Det lever vi med - med et grin i øjet, siger Kristine Lawaetz Lyngbo.

Frøbjerg Bavnehøj er en meter kortere, end man hidtil har troet. Det er dog forsat Fyns højeste punkt. Foto: Visit Assens
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce