Annonce
Kultur

Fyns fedeste Festival

Larsen fra Nyborg er glad for, at der er så god en festival tæt på hjembyen.

Kildemose Festival går lige i blodet med psykedelisk musik, lokale kvalitetsøl, spandevis af fnisetobak og en sjælden hjertelig omgangstone

Sofa og sand foran scenen er et særsyn i det danske festivallandskab.
Laura Velander er på Kildemose Festival for tredje gang. Hun faldt i snak med Henrik, der fortalte, at det eneste, han havde taget med, var kontanter og tandbørste.

Ankermand Jan Dyrlund havde advaret mig. Hvis jeg først satte mine ben på festivalen, ville jeg blive afhængig. Efter mindre end en time på min første Kildemose Festival er jeg faldet pladask for dens uhøjtidelige stemning og den altoverskyggende jovialitet.

Med 500 gæster er det næsten som at være til en stor familiefest. Vel og mærke en familiefest, der bliver dækket af spanske, hollandske og danske medier, fordi den kan noget helt særligt, som er svært at sætte ord på. Lokale Larsen fra Nyborg gør dog gerne forsøget.

- Jeg elsker duften herude. Det lugter lige så godt, som de frikadeller jeg lavede i går. Jeg er vild med stemningen, og det er fedt, at der findes sådan en festival så tæt på Nyborg. Se, nu kommer der en traktor for at samle affald! Hvornår har du sidst stået i baren, mens en traktor kørte forbi, spørger Larsen uden at vente på svar.

Han er ikke kommet for at høre et specifikt band lørdag, da dem, han helst vil høre, ikke er på plakaten.

- Jeg havde gerne set Diff på programmet, men de kommer desværre ikke. Det er helt okay, at Saybia kommer i år, når der er nye sange på vej. Det er nogle flinke gutter, som jeg indimellem hilser på i Nyborg, siger Larsen og skåler i Ale No 16, der kan købes til blot 25 kroner.

Læs hele reportagen i mandagsavisen på kultursiderne

Tekst og foto:
Simon Staun
sim@fyens.dk

Annonce
Den lille scene er ikke meget større end et cykelskur.
Ølpriser på 25 kroner for en stor fadøl er ikke afskrækkende for de mange unge festivaldeltagere.
Man man danse lige så tosset, man vil på Kildemose Festival.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce