Annonce
Nordfyn

Fyns første sprogfestival: - Man kan ikke smage på ord, men det er mega nærværende alligevel

Dansk Sprognævn skal sætte scenen for Fyns første sprogfestival, når Sprogense løber af stablen den 18.-19. september. Foto: Henrik Larsen
I 2019 flyttede Dansk Sprognævn til Bogense. Snart er byen klar til Fyns første sprogfestival, hvor sproget skal fejres med alt fra bogstavjagt og bandeordscafé til beatboxing.

Bogense: De fleste har sikkert prøvet at svede over, om de nu lægger eller ligger nøglerne på bordet - og hvis man er jysk, har de måske lagt der?

Det kan også være, du nogle gange snubler i vildfarende nutids-r'er eller ikke kan finde de stumme d'er.

Men det er fuldstændigt lige meget, om du er god til grammatik. Bare du bruger sproget, er du den helt perfekte gæst til Bogenses nye sprogfestival, Sprogense, der snart skal skrive sin historie for første gang.

Annonce

- Sproget er noget, alle bruger. Vi taler sammen hele tiden, så den her festival handler ikke om at lære folk at stave, og den er ikke kun for sprognørder. Det er en folkelig fest for alle, hvor vi fejrer sproget, siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme, der er medarrangører på sprogfestivalen sammen med Nordfyns Kommune og Dansk Sprognævn.

Lang ventetid

Dansk Sprognævn flyttede fra Frederiksberg til Bogense i 2019, og i år er første gang, kommunen og sproginstitutionen slår pjalterne sammen til en fest - og det er noget, man glæder sig til i Nordfyns Erhverv og Turisme.

- Det er mega spændende. Vi har givet håndslag på tre år, for vi ved, det kan være svært at løbe noget nyt i gang, så nu handler det om at komme godt fra start og få folk til at tale om det, så de har lyst til at komme igen og blive klogere til næste år, siger Per Olesen.

Festivalen har et budget på 700.000 kroner og har navne som Mads Steffensen, Hr. Skæg og sprognørden Adrian Hughes fra P1 på programmet. Derudover er der bogstavjagt, bandeordscafe, oplæsning af replikker fra "Den Eneste Ene" af kendte skuespillere, Poetry Slam og en masse andre sproglige aktiviteter.

Man kan hverken røre eller smage på ord, så kunsten er jo at lave noget, folk alligevel kan forholde sig til. Sproget er mega nærværende, selvom det ikke er håndgribeligt.

Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme

- Man kan hverken røre eller smage på ord, så kunsten er jo at lave noget, folk alligevel kan forholde sig til. Sproget er mega nærværende, selvom det ikke er håndgribeligt, siger Per Olesen.

Sprogense skriver sin første historie den 17. og 18. september.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce