Annonce
Kerteminde

Fyns corona-hotspot: Den gode nyhed er, at smitten er begrænset til få familier med flere smittede

Kerteminde Kommune føler, at der er temmelig godt styr på smitten, selv om incidenstallet lige nu er højt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ny data viser, at corona-smitten i Kerteminde Kommune er indkredset til få husstande.
Annonce

Nordøstfyn: Onsdag lød incidenstallet i Kerteminde Kommune på 84,2.

Torsdag er tallet faldet en smule til 80, hvilket betyder, at der nu har været 19 mennesker i kommunen, der inden for den seneste uge er blevet testet positiv med covid-19.

Selv om incidenstallet i Odense Kommune er steget det seneste døgn, og nu ligger på 77,9, er det alligevel stadig Kerteminde Kommune, der har det højeste incidenstal.

- Vi har nu over de sidste par dage brugt lidt tid på at få den data, vi kan få om, hvem det er i kommunen, der er smittet, og efterhånden som vi får det indkredset, kan vi se, at det drejer som relativ få familier, hvor der er en del smittede i husstanden, forklarer Anders Bjældager, der er konstitueret kommunaldirektør.

- Den gode nyhed ved det er, at det betyder, at vi har lettere ved at inddæmme smittede både i forhold til medarbejdere og borgere. Derfor er vores oplevelse lige nu, at selv om der er 19 smittede, har vi temmelig godt styr på det i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvem det er, og hvad det er, vi skal handle på.


Vi har nu over de sidste par brugt lidt tid på at få den data, vi kan få om, hvem det er i kommunen, der er smittet, og efterhånden som vi får det indkredset, kan vi se, at det drejer som relativ få familier, hvor der er en del smittede i husstanden.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør


- Så selv om 19 smittede er mere end, hvad godt er, er det ikke sådan, at det bare flyder helt tilfældigt, understreger Anders Bjældager, der oplyser, at de familier, der har smittede, bor forskellige steder i kommunen.

Annonce

Testcentrer tre forskellige steder

Da incidenstallet i denne uge begyndte at stige, rettede Kerteminde Kommune henvendelse til Region Syddanmark for at bede om at få testbiler igen til kommunen, så det blev muligt at tilbyde borgerne at blive testet.

Fredag den 23. oktober bliver der testcenter i Langeskov Idrætscenter fra klokken 9 til 16. Lørdag 24. oktober skal man møde op i Munkebo Idrætscenter fra klokken 9 til 16, og søndag 25. oktober er det Kerteminde Idrætscenter, der fra klokken 9 til 16, danner rammen om det mobile testcenter.

Hvis du møder op for at blive testet, er det vigtigt, at du bærer mundbind, når du står i køen og venter på, at det bliver din tur.

Du skal ikke møde op, hvis du har symptomer på, at du er syg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce