Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fyns bedste underviser er fra Ringe: - Jeg er glad for at have betydet så meget for eleverne

Pernille Paludan fra Ringe er underviser på Social- og Sundhedsskolen i Odense. Her har hendes elever netop sørget for, at hun er blevet kåret som Fyns bedste underviser ved en konkurrence hos TV 2 Fyn. Foto: Sugi Thiru
Pernille Paludan, som er underviser på Social- og Sundhedsskolen i Odense og bosat i Ringe, er netop blevet kåret som Fyns bedste underviser af TV 2 Fyn. Hun vidste ikke, at hendes elever havde indstillet hende, før hun fik vindertitlen, men tror på, at det er hendes bestræbelser på at møde eleverne med humor og fordomsfrihed, der har givet hende så nært et forhold til dem.

- Så laver vi lige en lille cirkel, siger Pernille Paludan.

Hun er iført træningstights og knæstrømper og har netop ledt sine elever på Social- og Sundhedsskolens pædagogisk assistent-uddannelse i Odense ind i et sportsrum med spejlvægge og ribber. De gør, som hun siger, og til sidst fuldender hun selv rundkredsen ved at sætte sig ned på bagdelen med sin bærbare computer foran sig.

- Emnet for i dag er arbejdsmiljø, og jeg tænker, at det er forskelligt, hvad I ved om ergonomi. Derfor tager vi lige en runde, og så siger I bare, hvad der lige falder jer ind, indleder Pernille Paludan, mens hun ser rundt mellem eleverne og smiler.

Det er torsdag, og de er midt i en almindelig idrætstime. Det var sådan én, hun troede, at hun også skulle have for fire uger siden, hvor hendes arbejdsdag dog pludselig bød på en gevaldig overraskelse. Mens hun blev overdynget med konfetti foran et kamera fra TV 2 Fyn, kom to af hendes elever og fortalte, at de havde indstillet hende til tv-stationens pris som Fyns bedste underviser - en titel, hun endte med at løbe afsted med på baggrund af en enig jurys vurdering.

- Jeg blev rigtig, rigtig glad og meget overrasket, for jeg vidste slet ikke, at prisen fandtes. Jeg er glad for at have betydet så meget for dem, at de tog det skridtet videre. Eleverne herude er nogle, der kerer sig meget om hinanden og er meget medmenneskelige, siger Pernille Paludan, der bor i Ringe.

Annonce
Det er blandt andet Pernilles energi og smilende væsen, der har fået eleverne på Social- og Sundhedsskolen til at indstille hende som Fyns bedste underviser. Foto: Sugi Thiru

Ser på det hele menneske

Hun har aldrig fået en formel begrundelse for prisen, men eleverne har fortalt hende, at det blandt andet er hendes energi og gode humør, der har fået dem til at holde af hende. Samtidig mener hun selv, at en af hendes styrker som underviser er, at hun ser på sine elever med andre briller end blot de boglige.

- Jeg er som udgangspunkt meget fordomsfri, og jeg sørger for at se på eleverne som de mennesker, de er, og for at have en god relation til dem. Samtidig bruger jeg meget humor. Det er en god måde at møde hinanden på og få åbnet op for nogle ting, der kan være svære. Hvis vi kan grine sammen, kan vi også være alvorlige sammen bagefter, forklarer Pernille Paludan, der dog meget nødig vil tage hele æren for prisen.

- Jeg tænkte først og fremmest, at det lige så godt kunne have været en af mine kolleger. Men det er rigtig godt med fokus på vores skole, for den bliver ikke altid omtalt lige positivt. Vi har fantastiske elever, som spænder fra de bogligt stærke til de kreative og socialt begavede, siger hun.

Hun har rykket sig til en hvid tavle på den ene endevæg i sportsrummet, hvor hun laver en hurtig brainstorm om ergonomi med eleverne. Herefter beder hun dem gå sammen i grupper og forberede en styrke- og konditionsøvelse, som de skal præsentere for resten af klassen.

- Jeg vil gerne have, at I sætter jer med nogle, I ikke altid sidder sammen i, når I har matematik, siger hun.

- Hun giver liv

En summen breder sig, da eleverne skal kreere grupperne, og Pernille Paludan går rundt mellem dem.

- Jeg kan i hvert fald godt skille jer, I to skøre piger, siger hun til et venindepar, mens hun griner og lægger hånden på den enes skulder.

Lidt derfra står Tania Petersen og Iben Sørensen, som hurtigt har fundet sammen med en tredje pige om at lave idrætsøvelserne. Selvom de ikke har været med til at indstille Pernille som årets underviser, lægger de ikke skjul på, at de er glade for timerne sammen med hende.

- Jeg synes, hun giver liv til klassen. Man føler, at hun er præcis, som hun er, og at hun er glad for at være her, siger Tania Petersen, og Iben Sørensen stemmer i:

- Hun er energisk, og det smitter af på os. Og så lytter hun meget til os.

Pernille Paludan fornemmer, at grupperne har fundet hinanden, og hun råber kort eleverne op:

- Er der nogen, der tænker "hvad i hulen er det, hun vil have os til at lave?".

Da ingen protesterer, smiler hun til eleverne og lover dem, at hun vil gå rundt og hjælpe til.

I idrætstimen har Pernille Paludan sat sine førsteårselever sammen i grupper og bedt dem finde en god idrætsaktivitet. Iben Sørensen (i midten) og Tania Petersen ser begge Pernille Paludan som en glædespreder, hver gang de har hende som underviser. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce