Annonce
Kultur

Fyns bedste filmidé: Klimakriger og "synsk" svindler klar til finalen

Dorte Have havde svært ved at tro, at hendes idé om en "synsk" kvinde var god nok til at komme i finalen, men sandt er det altså. Hun skal med til finalen 19. november i Middelfart. Foto: Klaus Knakkergaard
De to sidste finalister i jagten på Fyns Bedste Filmidé blev fundet torsdag aften i Café Biografen i Odense.

En nyklækket student fra Svendborg, der går all-in - og måske mere til - i klimakampen, og en kvinde på randen af fallit der udgiver sig for at være synsk for at overleve. Det er kernen i de to filmidéer, der som de sidste i jagten på Fyns bedste filmidé er klar til finalen i Middelfart i næste uge.

Tirsdag blev de første to finalister fundet i Svendborg, og torsdag kom turen så til Odense, hvor fire semifinalister dystede om at komme videre i filmjagten.

Ulla Film, Fyens Stiftstidende og Fyns Amt Avis havde inviteret til semifinale i Café Biografen, hvor filmand og bestyrelsesmedlem i Ulla Film Oliver Zahle interviewede de fire idémagere om deres respektive idéer.

Annonce

Og det var et bredt felt, der blev præsenteret. De fire semifinalister havde indsendt idéer om så forskellige ting som klimakamp, homoseksualitet og højskoler i nazi-tiden, indædt had til H.C. Andersen-fejringer og altså det at være synsk - eller i al fald udgive sig for at være det.

I sidste ende var det altså Anna van Deurs' klimakriger og Dorte Haves "synske" kvinde, der fik læsernes stemmer.

Anna van Deurs lytter til de øvrige filmidéer - ganske uvidende om, at hendes idé om en klimakriger går videre til finalen. Foto: Klaus Knakkergaard

- Idéen udspang af en samtale med en fuld klimaaktivist. Pludselig sagde han "skal vi ikke bare tage nogle gidsler". Det fik mig til at tænke, om vi simpelthen er nået dertil. Er min generation ved at blive klimaterrorister? sagde Anna van Deurs i sin pitch til Oliver Zahle, publikum og seerne derhjemme.

Og det spørgsmål ville folket tilsyneladende gerne have besvaret. Anne van Deurs kunne i al fald lade sig hylde som en af de to vindere af semifinalen i Odense. Det samme kunne Dorte Have, der havde skrevet den korteste pitch af de i alt otte semifinalister.

- Jeg har talt linjerne, og derfor er jeg også meget overrasket over at sidde her. Det var jo bare en fjollet idé, jeg pludselig fik, og som jeg sendte ind, sagde hun fra scenen.

Men som Carsten Bang, komiker og bestyrelsesformand i Ulla Film tidligere på aftenen forklarede publikum, så findes der ikke dumme idéer - og hvis en idé virker dum, så er den måske i virkeligheden genial.

Komponist Jesper Hansen har skrevet et stykke musik til hver af de otte filmidéer. Foto: Klaus Knakkergaard

- Nu skal det hvert fald fejres... nu er jeg jo nødt til at gå ud og købe en ny kjole til finalen, sagde Dorte Have efterfølgende.

Den beslutning er op til hende selv, men læserne besluttede altså, at hun er den sidste finalist, der skal med til Panorama i Middelfart 19. november.

I Svendborg fandt man tidligere på ugen de to første finalister, "Strandingen" og "Det Sidste Ønske".

Lasse Handberg, direktør og stifter af Ulla Film, få sekunder før han offenliggør de to vindere. Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Navne

Fynske dødsfald

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Annonce