Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Yes - og tillykke. Så skal der arbejdes

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er endnu en stærk nyhed, som vi nu kan fortælle: 250 nye statslige arbejdspladser til det midt- og sydfynske område. De senere års nitte-trækninger i tilbageflytnings-spillet har præget området, der gang på gang har måttet stå tomhændet tilbage, når der er blevet fordelt offentlige arbejdspladser landet over. Men denne gang stod der altså vores område på de arbejdspladser, der skal flyttes hertil i henholdvis 2022 og 2023. 125 til Ringe og 125 til Svendborg. Det er lige før, vi så - ifølge opgørelser fra Balance Danmark - er ved at være tilbage ved, hvad vi har tabt inden for de seneste år.

Og de arbejdspladser er tiltrængte. Både for de christiansborgske politikere, der har svigtet området her gennem flere år, og hvor det lige var ved at begynde at lyde hult, når man snakker om at genrejse provinsen. Det begynder for alvor at tage form nu. Og så har det selvfølgelig været tiltrængt med nye arbejdspladser for at skabe liv, vækst og udvikling i områder, der trænger. I den forbindelse kan det selvfølgelig umiddelbart undre, at skattecentret i Faaborg-Midtfyn giver præsenteret i Faaborg, men nu placeret i Ringe. Der kan være alle mulige gode grunde, men der er fortsat godt grund til at se på udviklingen af statslige arbejdspladser i Faaborg, der heller ikke ligefrem er blevet forgyldt med offentlige arbejdspladser gennem tiden. 


Annonce

Her skal der nok tilsættes noget knofedt til det arbejde, da håb jo sjældent er en stærk nok strategi i sig selv.


De nye arbejdspladser forpligter også. Og begge de glade borgmestre, Bo Hansen og Hans Stavnsaber, fortæller os om håbet om, at flere af de kommende medarbejdere også vil bosætte sig i vores område. Her skal der nok tilsættes noget knofedt til det arbejde, da håb jo sjældent er en stærk nok strategi i sig selv. Derfor lyder det også godt, at Stavnsager som noget af det første nævner arbejdet med lokalrådene, der nu skal gå i gang for at sikre, at der rent faktisk også er attraktive områder og boliger og velkomstpakker til de nye medarbejdere i skattecentret i Ringe. Sådan skal det være. Der må gerne håbes og ønskes. Men først og fremmest skal vi som område nu virkelig stå skarpe med skarpe bosætningsplaner, der tager næste kamp op. Så når der lige er proppet champagne og hvilet kortvarigt på laurbærene, så gælder det om at vinde næste kamp: At ændre udflytterne til tilflyttere. God arbejdslyst. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce